Pirmojo pasaulinio karo taktika grįžo su trenksmu. „100 000 į pragarą.“ Ukraina smogė su neregėta jėga (Video)  ()

Tai yra pigiausias būdas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Numušti „Orlan“ droną iš „Jak-52“ lėktuvo yra pigiausias būdas, bet kartu ir labai sunkus.  Vakarų karo ekspertai rašo, kad Pirmojo pasaulinio karo „lėta taktika“, kai buvo aktyviai naudojami propeleriniai orlaiviai, grįžo į Ukrainą.

Tais laikais lėktuvai priekyje neturėjo kulkosvaidžių, rašo „Forbes“, todėl visa atsakomybė krito ant antrųjų pilotų pečių, kurie į priešo lėktuvą bandė pataikyti šautuvu ar pistoletu. Praėjus daugiau nei 100 metų, oro mūšiai vėl vyksta.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Tik nuo 18€ fantastiški net 57 vnt. įrankių rinkiniai, baterijos, „ILIFE H70 Plus“ siurbliai ir kt. (Video)
2286

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-15/2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Lenkijos/Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „TOPSHAK TS-CH4“ - puikios kainos 39 vnt. įrankių rinkinys

2) „TOPSHAK TS-CH3“ - net 57 vnt. įrankių rinkinys

3) Baterijos „Makita“ 18V įrenginiams - paskutiniai vienetai

4) „VIOLEWORKS“ - 21V genėtuvas, su 2 baterijomis, įkrovikliu

5) „Drillpro“ - 18V 520Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

6) „ILIFE H70 Plus“ - belaidis dulkių siurblys

Išsamiau

Praėjusią savaitę Ukrainos gynėjai, skridę septintojo dešimtmečio stiliaus „Jak-52“, sugebėjo virš Odesos numušti priešo žvalgybinį bepilotį orlaivį, kurio vertė 100 000 USD. Tai ne vienintelis atvejis Ukrainoje, kai kariaujančios pusės taiko Pirmojo pasaulinio karo taktiką.

Tai taip pat apima karą apkasuose, „tankus-vėžlius“, „Maksim“ kulkosvaidžius ir kt. Viena vertus, tokia taktika yra pigi, nes joje nenaudojami koviniai orlaiviai ar oro gynybos sistemos.

 

Karo akademijos Niujorke Kariuomenės kibernetinio instituto direktoriaus pavaduotojas Paulas Maxwellas teigė, kad tai labai paprastas būdas numušti brangius dronus, nenaudojant tam brangių oro gynybos raketų. Ukrainai tai idealus variantas kariaujant su bepiločiais orlaiviais, nes Kyjivas dabar beveik visiškai priklausomas nuo užsienyje pagamintos amunicijos.

Tačiau yra ir trūkumas: norint pataikyti į droną iš antrojo piloto vietos, lėktuvas turi priskristi labai arti taikinio, o šaulys turi labai gerai prisitaikyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(1)
(32)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()