„Sunaikinti NATO ir ES.“ Keli šimtai kilometrų nuo Lietuvos. Sekantis Putino tikslas visai šalia  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ne kartą yra sakęs, kad neketina sustoti ties Ukraina. Vakarų žurnalistai spėliojo, kas galėtų būti kitas jo taikinys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjus keliems mėnesiams po plataus masto invazijos į Ukrainą 2022 metais, Vladimiras Putinas viešai įvardino Narvos* miestą Estijoje kaip „istorinę Rusijos žemę“.

Nuo tada Rusijos vadovybė išdavė Estijos ministrės pirmininkės Kajos Kallas arešto orderį dėl jos įsakymo nukelti paminklus sovietų kariams Narvoje.

JAV ir Europos vyriausybės nerimauja, kad Putinas gali mesti iššūkį NATO šalims. Tuo pat metu vargu ar kas nors tikisi, kad Rusija artimiausiu metu pradės karinį smūgį prieš Estiją. Bet jeigu Rusijos prezidentui pavyks palankiomis sąlygomis užbaigti karą Ukrainoje, tuomet trims Baltijos šalims iškils grėsmė.

[Vokietija!] Portabilus automobilio įlenkimų šalinimo rinkinys kiekvienam! Nustebsite pamatę, ką jie išdarinėja (Video)
3932 3

Labai gera kaina!

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

„Grėsmės nėra potencialios ar teorinės. Rusija neslepia savo tikslų šiame kare. Ji nori kontroliuoti visą Ukrainą ir radikaliai pakeisti Europos saugumo architektūrą, sukurdama savotišką buferinę zoną prie savo vakarinių sienų, kartu sunaikindama NATO ir Europos Sąjungą kaip veiksmingas saugumo organizacijas“, – sakė Estijos užsienio reikalų ministras Jonatanas Vseviovas.

 

Tokios vietos kaip Narva yra vieni akivaizdžiausių Rusijos invazijos taikinių, kaip ir Suvalkų koridorius tarp Lenkijos ir Lietuvos, taip pat rusakalbiai rytų Latvijos rajonai.

*Narva nuo Vilniaus nutolusi apie 700 kilometrų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(10)
(-6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()