„O tai kur ta armija?" Jokio puolimo nebus. „300 metrų per parą – tai juokinga“  ()

Karo analitikas įvertino situaciją fronte.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-09 „O tai kur ta armija?" Jokio puolimo nebus. „300 metrų per parą – tai juokinga“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didelis Rusijos puolimas, apie kurį kalba žiniasklaida, šiuo metu neįmanomas. Rusija neturi tam pakankamai pajėgų.

Tai interviu su Dmitrijumi Gordonu, paskelbtame svetainėje „YouTube“, sakė Azerbaidžano karo analitikas Agilas Rustamzade.

Ekspertas atkreipė dėmesį į tai, kad dabartinė Rusijos ginkluotųjų pajėgų grupuotė Ukrainoje juda labai lėtai. Milžiniškų nuostolių kaina ji įveikia vidutiniškai 300 metrų per parą tik keliuose fronto ruožuose, ir tai yra juokinga. Ir tokius kuklius laimėjimus lemia vien tai, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms trūksta sviedinių.

[Vokietija] Aukščiausios klasės 100W sulankstoma, portabili saulės panelė! Nuostabus daiktas patogioms kelionėms ir žygiams. Ribotas kiekis („Pegiant MItos PV100“)
4780 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Puikios savybės

Išsamiau

Ukrainiečių padėtis su amunicija jau pradėjo gerėti, o per porą savaičių ji taps gera, po to Rusijos ginkluotųjų pajėgų judėjimas greičiausiai visiškai nutrūks.

Tokioje situacijoje, pažymėjo Rustamzade, didelio Rusijos puolimo perspektyva neatrodo pernelyg reali.

„Jie (Rusijos ginkluotosios pajėgos – red.) neturi papildomų (karių dideliam puolimui – red.) pajėgų“, – sakė ekspertas.

Jis patikslino, kad vien bandymui prasiveržti į Charkivą rusams prireiktų mažiausiai 150 tūkstančių žmonių grupuotės. Tai reiškia, kad jie negalės apsieiti be mobilizacijos. O mobilizacijos nėra ir, regis, nesitikima.

 

„Nėra tų karių! Mane taip pat kankina šis klausimas (apie rusų puolimą – red.). Visi apie tai kalba. O tai kur ta armija? Časiv Jaras, Pokrovskas – tai jiems perspektyvi kryptis... Tai, kad jie kas mėnesį surenka po 30-50 tūkstančių, jie tuo tik kompensuoja nuostolius. Rusijos kariuomenės skaičius neauga“, – sakė Rustamzade.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(167)
(4)
(163)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: