Pasveikino Putiną su švente. Galingas smūgis į Nr. 1 Rusijos strateginį turtą (Video)  ()

Jau už 1300 km nuo Ukrainos sienos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Drono ataka užklupo naftos perdirbimo gamyklą Salavato mieste, Rusijoje, 1300 km nuo Ukrainos sienos. Pareigūnai praneša, kad aukų nėra, dėl operacijos niekas nenukentėjo.

Pasak RFE/RL ir Rusijos „Telegram“ kanalų, bepiločio lėktuvo smūgis gegužės 9 d. sukėlė gaisrą „Gazprom“ „Salavatnefteorgsintez“ naftos perdirbimo gamykloje Salavato mieste, Baškirijoje.

Anksčiau Ukrainos dronai smogdavo į taikinius atokiuose Rusijos regionuose, tokiuose kaip Vologda, Nižnij Novgorodas ir Tatarstanas. Pastaraisiais mėnesiais Ukrainos bepiločiai orlaiviai atakavo daugiau nei tuziną naftos perdirbimo gamyklų ir saugyklų visoje RF teritorijoje.

„Telegram“ kanalas „Baza“ pranešė, kad bepilotis orlaivis atsitrenkė į katalizinio krekingo bloką apie 13 val. vietos laiku, todėl šalia pietinio įėjimo įvyko sprogimas. 

[Vokietija] Net 530€ pigiau įspūdingos energijos stotelės, kurios tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („LANPWR D5“)
2199 4

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Rusijos Baškirijos Respublikos vadovas Radijus Chabirovas patvirtino bepiločio lėktuvo ataką Salavato pramoninėje zonoje ir sakė, kad toje vietoje dirba pagalbos tarnybos. Jis tvirtino, kad gaisras buvo nedidelis ir darbuotojai nebuvo evakuoti, o gamykla toliau veikė įprastai. Pirminiais duomenimis, aukų nėra.

Tai pirmas toks incidentas Baškirijoje nuo tada, kai Rusija pradėjo plataus masto karą prieš Ukrainą. Rusijos valdžia oficialiai nepatvirtino, ar dronas priklausė Ukrainai. 

Ankstų gegužės 9 d. rytą dronai taip pat nusitaikė į naftos bazę netoli Anapos Rusijos Krasnodaro krašte, sukeldami gaisrą ir apgadindami keletą degalų rezervuarų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(0)
(50)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: