[ŽT] Atidarytas naujas frontas. „Artėja pagrindinės pajėgos.“ Kas vyksta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2024-05-12 12:03
- Puolimas prie Charkivo yra labai geras rusų taktinis sprendimas: I. a) Jeigu puolimas pavyks, Murom ir Travyasnke vandens telkiniai sudarys rusų gynybos liniją; b) tuomet bus puolimas Termova srityje iki Syverski vandens telkinio, už jo nuo paramos bus atkirstos Ukrainos pajėgos; c) tuomet reiks užpildyti tarpą tarp Syverski ir Oski telkinio ir Ukrainos pajėgos turės bėgti iš Donbaso Luhansko srityje, kad nepapultų į katilą; Tokiu būdu rusai gan greitai užims rytinį Donbasą; II. d) didelius vandens telkinius turint kaip gyybos linijas, jie galės dalį savo pajėgų permesti į puolimą už Avdijivkos. Kol kas nemanau jog jų tikslas yra Charkivas. e) Apskritai man atrodo, jog jie sustos iš karto kai į jų rankas pateks tos Donbaso teritorijos, kurias Putinas priėmė į Rusijos sudėtį; f) tuomet pastatys "Magelano" tipo gynybos liniją ir karas baigsis, kadangi Ukrainos kontrapuolimas per užminuotus laukus pasirodė neefektyvus. g) Putinas paskelbs pergalę prieš vakarų fašistus. h) Kai rusų puolimas baigsis, baigsis ir NATO parama, nes niekas galimai neketina vykdyti karo Rusijos teritorijoje. III. h) bus kelių dešimtmečių pauzė, o tuomet kariausim III Pas. karą arba stebėsim šliaužiančią Kinijos įtakos plėtrą: - Užimti Taiwaną, kaip vakarų karinę bazę; - Užsitikrinti gamtinius resursus Kinijos jūroje ekonomikai apsaugoti; - Plėsti įtaką aplinkiniuose regionuose iš lėto kolonizuojant resursus ir įtaką; - Statyti komunistinę imperiją vogtų vakarietiškų technologijų pagrindu - P.S. - Tarybų Komunizmas žlugo, bet Kinijos Komunizmas turi įdiegtą Kapitalizmo elementą, todėl jie save laiko unikaliais. - Sistemos trūkumas: augimas resursų iš išorės dėka; IV. - Jeigu Vakarai nuspręs sustabdyti Kiniją Taiwane, III Pas. karas garantuotas: Rusija, Kinija, Š.Korėja, Iranas, gal net Arabai prieš Vakarų demokratiją; - Kad Kinija negautų paramos iš Rusijos, Rusija turi pralaimėti Ukrainoje; Negali būti jokių paliaubų, kaip tai buvo Nacistinėje Vokietijoje po I Pas. karo. Per 20 metų jie atstatė savo pajėgumus ir pradėjo II Pas. karą. Tas bus ir dabar.
donatasv 2024-05-12 20:49
A) Kad taivanas būtų kam nors įdomus jis turi išlaikyti savo pranašumą. Šiuo metu tai yra pajėgumai lustų gamyboje. Povaliui visa tai iškėlinėja į kitas šalis. Jei karas bus po 20 metų nelabai kam bus įdomus taivanas nes vakarai suprato savo silpnąsias vietas. Jei taivanas nori nepriklausomybės arba perversmo kinijoje tai turi daryt kol dar jie kam nors įdomūs. B) Kad rusija praloštų taip kaip vokietija turi nukeliauti iki maskvos. Rusas aiškiai pasakė jei kas nors veršis į jų teritoriją tai bus duota žalia šviesa branduolinio ginklo panaudojimui. Visos šalys tą supranta ir to vengia. Kaip tu įsivaizduoji ruso nuginklavimą?
vanduo4 2024-05-12 21:06
- Taiwanas įdomus ne dėl lustų. Ten gyvena Kiniečiai, kurie vieninteliai galėtų pernešti demokratiją į Kiniją be karo. Be Taiwano - Kinijos diktatūros pakeitimas įmanomas tik jėga; - Rusijos nuginklavimas vyksta jau dabar. Būtent todėl Ukrainos armija nesiveržia į priekį, jie tik palaiko puolimą ir mąsiškai naikina Rusijos armiją. Rusija turi pajėgumų dar kokiems dviems metams, jeigu niekas nepasikeis. Tada prasidės sukilimai jau Rusijos teritorijoje, aišku su vakarų parama, lygiai kaip Lietuvos perversmas, sužlugdęs Tarybų Sąjungą. - Jeigu RUsija neturės armijos, atskiros tautos skelbs savo nepriklausomybę be Rusijos sutikimo, o į nepriklausomas valstybes keliaus vakarų parama; P.s. panaudoti branduolinį ginklą paprasta tik filmuose. Realybėje, raketa nešėja gali nedaskristi iki taikinio. Na bet bombos gali būti sunaikintos ir lokaliai - Baltarusijoje, Kryme, Kaliningrade - bus kaip buferinė zona.
Benediktas 2024-05-12 21:42
Siatm sakiny daug neteisybes. Sovietų sajunga žlugo pati, del savo pacios kaltes, blogos ekonomikos, planavimo. Lietuvoje nebuvo jokio perversmo. Tiesiog nusilpo Sovietu sajunga ir daugiau laisves igavo lietuviai ne komunistai. Nuo bruzdejimu, mitingu iki nepriklausimybes paskelbimo praejo gal kokie 4 metai. Ir tai buo pasiekta taikiu budu.
donatasv 2024-05-12 21:50
Rusijos nuginklavimas vyksta ir be ginčų šiuo klausimu. Tik nesueina galai tavo pasakyme. Jei rusija nuo aktyvaus puolimo pereina į aktyvią gynybą tie du metai ir susiskaldymas gali labai smarkiai užsitęsti. Nebent vakarai pradės tiekti labai didelius kiekius ginklų, kad Ukraina gebėtų pralaušti gynybą ir pradėtų daryti rimtą žalą ruso ginkluotei. Kitas dalykas su kinu. Pats kinas neturi 20 metų. Rėžimas eina žemyn ekonomikos atžvilgiu. Iškilus grėsmėm diktatoriai dažniausiai eina vienu keliu, o tai yra karas. Jei temps ilgiau nei pora matų visa situacija nori to ar nenori kinas ekonomika eis į recesiją, stagnaciją galima sakyt į totalų kolapsą. Kolapsas šioje vietoje nebus toks kaip buvo JAV 2008. Su JAV ir toliau visi norėjo virinti biznį, sumažėjus kinijos rinkos patrauklumui po tokių xi nesamonių grįžti į tai ką turi dar būtų beveik neįmanoma. Bent jau aš taip interpretuoju tai kas vyksta. 20 metų neatrodo realu.
vanduo4 2024-05-13 01:21
- 20 metų reikalingi Rusijai, o ne Kinijai. Kinija paskelbė 4 metų persiginklavimo planą ir intensyviai jį vykdo - dingsta karininkai dėl korupcijos ir t.t. Tad jie bus pasiruošę po 2 metų. Todėl Rusija skuba norėdama per tą laiką pasiekti užsibrėžtus tikslus - "Išlaisvinti rusiškąjį Donbasą" ir tuomet karas Ukrainoje baigsis. Galimai prasidės Kinijos etapas; - Kinija, bent kol kas, sustabdė recesiją. Ekonominis augimas grįžo iki 5%, todėl kolapso nebus, bet bus visiška izoliacija jeigu jie puls Taiwaną; - Xi kaip ir Putinas nenori išeiti į pensiją nepasiekę didžiųjų savo tikslų. O Taiwano prijungimas yra Xi garbės reikalas. Tad kol jis valdžioje - šitas scenarijus įmanomas. Jam pasitraukus - Kinijos politika gali stipriai keistis, kadangi istorija rodo, jog stipri diktatūra sunaikina potencialius stiprius vadovus ir pagimdo daugybę sistemos priešų; Pvz.: Mirus Stalinui - visi ilgai ginčijosi kuria politine kryptimi pasukti, tai ir lėmė Tarybų Sąjungos žlugimą, kurį įtvirtino Lietuvos Nepriklausomybės paskelbimas.
Dannas3 2024-05-13 09:45
Rusijos ekonomika vien i kara praktiskai dabar orientuota, tai apie kokius cia nusiginklavimus kliedit, po keliu metu dar labiau apsiginklavus bus. Ir taip skaudi tiesa, bet be lustu,Taivano strategine reiksme butu kur kas menkesne, tikrai ne tokia del kurios butu verta veltis i didesni konflikta. Teisingai pasakyta, kad kinijos gerove yra vien isores prekybos deka, ir jeigu jiems nepavyks uzkurti didesnio vidinio vartojimo( ko pokolkas ir nepavyksta padaryt)be kitu dar esanciu ir laukianciu problemu, nematau kaip cia jie uzvaldys pasauli:))
donatasv 2024-05-13 10:24
Nieko kinas nesustabdė situacija labai panaši į JAV 2008 krizę, pūtė burbulą su paskolomis kol viskas sprogo. Paskolas pristabdė bet realiai problema niekur nedingo ir būtent po paskolų pristabdymo prasidės visos problemos, galima sakyti užtempė gumą. Xi regionams ir jų plėtrai neskiria bapkių jei tiksliau Xi užbrėžė tikslus, o jūs sukitės kaip norit, pritraukit verslus, kurkit bendrą vidaus produktą iš ko norit. Kol ėjo paskolos užbrėžtą BVP išlaikyt galėjo bet ir tai didelė dalis duomenų buvo fiktyvi. Po paskolų užrišimo regionams fiktyvių duomenų kiekis dar labiau išaugs galima sakyt jau auga. Bent jau ekonomistai pastebi nesueinančius dalykus augantį nedarba ir tuo pačiu augančius BVP rodiklius.
vanduo4 2024-05-13 21:52
- Viskas čia yra teisinga: a) Rusija nusilpo dėl įvairių priežasčių ir tai ne Lietuvos nuopelnas; b) Lietuva pasinaudojo nusilpusia sistema ir paskelbdama nepriklausomybę, sukėlė grandininę reakciją, būtent kas ir sugriovė sistemą; c) jeigu Lietuva nebūtų išdrįsusi įvykdyti perversmo savo politinėje sistemoje, Tarybų Sąjunga būtų išgyvenusi, jiems tik reikėjo daugiau laiko susivokti kur yra problema ir ką daryti; - Taip kad būtent Lietuvos iniciatyva sugriovė Tarybų Sąjungą.
Benediktas 2024-05-13 22:08
Tai, kaip Tarybų sajunga sugebėjo taip nusigyventi? Kad mažos šalies nepriklausomubės atkūrimo aktas sugriovė tokią sajungą? Čia Lietuva kalta, kad tarybų sajunga taip nusmuko, kad truputį pajudinus - sugriuvo? Lietuvos indėlis čia - 1%. Jei ne Lietuva, tai kita šalis pirma būtų sugalvojusi iš lavono išlipti.
immortallt 2024-05-14 07:18
Maskolių ekonomika vien į karą orientuota? Tai omeny pilnai viskuo patys apsirūpina? Ai palauk, nelabai taip... Kinijos situacija nė iš tolo nepanaši į 2008 JAV krizę. Visiškai kitos priežastys, ir NT ten tik viena iš problemų. Kinai krizes po kilimu kaupia 30-40 metų. O kalbant apie straipsnį, o pagrindinės pajėgos buvo ne ten ~50km sunkiosios technikos kolona sunaikinta karo pradžioje? O čia kur paskutinis užkariavimas maskolių buvo, kur palaidojo trečdalį tiek galvų ir technikos, kiek per visą karą iki tol, paimdami nedidelį strategiškai nekritinį tašką? Jau nuovargis yra ne nuo karo, o nuo tokių straipsnių, kur kas antras pirstelėjimas yra karą keičiantis, lemiantis, pagrindinės pajėgos, ir t.t.
vanduo4 2024-05-14 22:02
- Tai gi aiškiai pasakiau jog ne Lietuva nusmugdė Tarybų Sąjungą - priežastys buvo vidinės socialinės (komunizmas) ir išorinės ekonominės (naftos/dujų kainų kritimas); - Lietuva tik aktyvavo Sąjungos griūtį, kai ši buvo labai pažeidžiama. Pvz.: Jeigu tu persišaldei ir laiku tai pajutai, tau tereikia pabūti šiltai ir šiektiek palaukti, kol organizmas atstatys jėgas. Bet va, Lietuva pajutusi šeimininko silpnumą atidarė duris ir paspruko, kiti pamatę atidarė langus, šeimininkas gavo skervėjį ir susirgo. Viskas paprasta. - Sąjunga būtų išgyvenusi jeigu ne Lietuvos naglumas mesti iššūkį. - Tu bandai suplakti Sąjungos nusilpimą ir pačią griūtį į vieną dalyką. Šiuo atveju tai du skirtingi dalykai. - Dar kitas variantas: žmonėms sunku pripažinti jog jie suklydo vertindami situaciją, todėl betkokia kaina bando paneigti kitokią nuomonę.