„Didesnė net už JAV Šaltojo karo laikų bazę Ramšteine.“ 3 šalių karinė sąjunga. Kovos su Rusija  (1)

Europa rankovėje turi pamirštą kozirį.


Liublino trikampis gali tapti Europos saugumo ramsčiu
Liublino trikampis gali tapti Europos saugumo ramsčiu
© President Of Ukraine (CC0 1.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Volodymyr_Zelenskyy,_Andrzej_Duda_and_Gitanas_Nausėda_held_a_meeting_in_the_format_of_the_Lublin_Triangle_in_Lviv._(5271975853

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Niekas taip neprovokuoja Putino kaip silpnumas“, – po Rusijos invazijos į Krymą sakė velionis JAV senatorius Johnas McCainas. Rusijos prezidentas netiki Europos gebėjimu apsiginti – todėl dažnai jai grasina. Tačiau ji turi tūzą rankovėje – Liublino trikampį. Putinas to neįvertino.

Daugelio pamirštas Lenkijos, Lietuvos ir Ukrainos aljansas gali tapti nauja viltimi ir saugumo pagrindu žemynui – jei jis pagaliau atsibus ir suteiks balsą nepakankamai įvertintoms šalims, rašo Lenkijos portalas „Onet“.

Svarbiausias klausimas yra toks: ar Europa yra pasirengusi susidurti su tolesnių Rusijos invazijų į jos teritoriją grėsme? Tai ypač svarbu atsižvelgiant į Donaldo Trumpo sugrįžimo į Baltuosius rūmus galimybę. Dėl to Europa gali susidurti su Rusijos puolimu be JAV paramos. Daug investavusi į „minkštąją galią“, kuria siekiama užmegzti ryšius su Kremliumi, Europa dabar susidūrusi su revanšistine ir agresyvia Rusija jaučia didelį „kietosios galios“ trūkumą.

[Vokietija!] 1500W nešiojamas garinis valymo aparatas. Išvalysite ten, kur atrodė neįmanoma!
1868 6

Nuostabiai gera kaina

Iš Vokietijos, greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė ir panaudojimo galimybės

Išsamiau

Žurnale „NATO Review“ paskelbtame straipsnyje Čekijos prezidentas Pavelas pabrėžė tris esminius Europos gynybos uždavinius. Pirmasis – nedelsiant padidinti gamybą svarbiausiuose Europos gynybos pramonės segmentuose.

Antrasis – stiprinti atskirų Europos kariuomenių kovinius pajėgumus, o trečiasis – ryžtingai priešintis Kremliaus informacinėms operacijoms, kuriomis siekiama užkirsti kelią pirmųjų dviejų žingsnių įgyvendinimui.

 

Vienas iš požymių, kad poslinkis jau vyksta, yra tai, kad NATO pradėjo statyti karinę bazę Rumunijoje. Ji bus didesnė net už JAV Šaltojo karo laikų bazę Ramšteine, Vokietijoje.

Be to, kelios šalys stato ginklų gamyklas Ukrainoje, kuri pati turi stiprias sovietmečio ginkluotės tradicijas. Kartu su masiniais Lenkijos ginklų pirkimais tai leidžia manyti, kad Liublino trikampis – 2020 m. sudarytas trišalis Lenkijos, Lietuvos ir Ukrainos aljansas – ateityje gali tapti Europos saugumo ramsčiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(3)
(95)

Komentarai (1)