„Ginsis nuo rusų kartu.“ Susivienijo netikėtos šalys. Pasirodė nauja karinė galia  ()

Šalys nusprendė bendradarbiauti, kad apsigintų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistoriusas pasiūlė užmegzti strateginę jūrų partnerystę su Kanada ir Norvegija, kuria siekiama sustiprinti gynybos infrastruktūrą Arktyje. Šalys ginsis nuo rusų kartu praneša „Euromaidan Press“.

Apie tai buvo paskelbta per susitikimą Otavoje su Kanados gynybos ministru Billu Blairu, praneša DPA, kuriame abu ministrai pabrėžė, kad būtina skubiai apsaugoti vis labiau prieinamus Arkties regionus nuo išorės grėsmių, ypač iš Rusijos ir Kinijos.

[Vokietija] Tik nuo 298€ įspūdingi nešiojami PC! Intel Core i7, 32GB+1TB, 16 colių ir 165Hz, 2,5K ekranai, WIN11 ir kt. („Ninkear N16 Pro“, „Ninkear N15 Air“)
2012

Fantastiškai geros kainos

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Labai ribotas kiekis

Puikių savybių ir galimybių

Išsamiau

Ministras B. Pistoriusas pabrėžė trišalio bendradarbiavimo būtinybę siekiant apsaugoti gyvybiškai svarbias jūrų susisiekimo linijas per šiaurinę Atlanto vandenyno dalį ir Arktį, laikydamas šią partnerystę svarbia NATO strateginių interesų šioje srityje dalimi. „Inicijuokime trišalę strateginę jūrų partnerystę, orientuotą į mūsų abipusių interesų užtikrinimą šiuose svarbiausiuose regionuose“, – spaudos konferencijoje pareiškė Pistoriusas.

 

Ministras T. Blairas pabrėžė naujus Kanados Arkties pažeidžiamumo aspektus, su kuriais susiduriama dėl klimato kaitos ir padidėjusio užsienio pozicionavimo. „Anksčiau gynybai galėjome pasikliauti natūraliais ledo barjerais, tačiau keičiantis klimatui jie nebėra patikimi. Mums reikia stipresnio ir nuolatinio buvimo Arktyje“, – aiškino T. Blairas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(170)
(16)
(154)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()