Niekas to nesitikėjo. Ukrainos desantininkai kirto 18 Rusijos užkardų (Video)  ()

Paaiškėjo Ukrainos žvalgybos „Prapor“ specialiosios operacijos detalės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje iš okupuotų teritorijų buvo grąžinti du šalies kariškiai ir vienas Rusijos perbėgėlis. Tai buvo rusų karys, kuris padėjo išgelbėti Ukrainos desantininkus.

Unikali specialioji Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausio žvalgybos valdybos operacija įvyko 2023 metais ir truko kelis mėnesius, skelbia „obozrevatel.com“.

Dmitrijus yra buvęs Rusijos karys, jis kovojo vadinamojoje „čečėnų kampanijoje“, tai yra, žino rusiško šūkio „mes neapleidžiame savųjų“ vertę. Būtent todėl jis nusprendė pasinaudoti GUR „Noriu gyventi“ programa. Tačiau Dmitrijus netroško ramaus gyvenimo, o norėjo stoti į tiesos pusę. Štai kodėl jis dabar yra Rusijos laisvės legiono karys, kovojantis Ukrainos pusėje.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Monitorių šviesų juostos, ventiliatoriai, galingi jump starteriai, planšetės ir kt. (Video)
2493 9

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „POPDEER PD-J01“ - 20000mAh, iki 2500A jump starteris

2) „BlitzWolf BW-CML2 Air“ - monitoriaus šviesos juosta

3) „Violent Wind Fan“ - portabilus, įkraunamas ventiliatorius

4) „N-One NPad Plus“ - 16+128GB, 10,4 colių 2K ekrano Android 13 planšetė

5) „Drillpro“ - 18V akumuliatorinis kampinis šlifuoklis, be baterijų

6) „Foursun“ - 4in1 jump starteris su oro kompresoriumi

Išsamiau

Tai prasidėjo dar 2022 m. pradžioje. Du Ukrainos kariai su šaukiniais „Chop“ ir „Malaja“ buvo sužeisti ir išvežti į ligoninę Luhansko srityje. Vėliau vietos gyventojai užimtoje teritorijoje vyrus paslėpė.

2023 m., pagal projektą „Noriu gyventi“, Rusijos karys Dmitrijus susisiekė su Koordinaciniu karo belaisvių štabu. Jis išreiškė norą su šeima persikelti į Ukrainą.

Vyriausioji žvalgybos valdyba nusprendė sujungti abi operacijas – ukrainiečių grąžinimą ir rusų perkėlimą į Ukrainą – į vieną specialią operaciją „Prapor“. Praporščikas - nes Dmitrijus buvo vyresnysis karininkas tarp įsibrovėlių.

 

Dmitrijaus dėka Ukrainos kariškiams pavyko gauti suklastotus dokumentus. Dmitrijus jiems surado ir okupacinės armijos uniformą. Būtent taip apsirengę trys vyrai įveikė 18 kontrolinių punktų.

Dmitrijus pasakoja, kad pirmą šaukimą prisijungti prie įsibrovėlių armijos jis gavo dar 2022-ųjų gruodį.

„Tada aš nėjau. O 2023-iųjų kovą buvo perduotas antrasis, norėjo mobilizuoti arba kviesti pagal sutartį. Aš pasirinkau sutartį. Bet aš nenorėjau kovoti Rusijos pusėje. Projekto „Noriu gyventi“ dėka man pavyko persikelti į šią pusę ir padaryti ką nors gero“, – gana kukliai pasakoja Dmitrijus.

 

Ruso išgelbėti desantininkai nuo pat pradžių palaikė ryšį su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis, perduodavo priešo dislokacijų koordinates ir kitą svarbią informaciją.

Ukrainiečių ir rusų gelbėjimo ir evakuacijos operaciją vykdė Vyriausiosios žvalgybos valdybos specialusis padalinys, Karinio jūrų laivyno specialusis padalinys „Angelai“ ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Oro puolimo būrių vadovybė.

Desantininkams jie pagamino netikrus dokumentus, parengė ir perdavė evakuacijos maršrutą bei slaptažodžius, leidžiančius praeiti kontrolės punktus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(131)
(4)
(127)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()