„Niekas nežinojo, kad jis ten yra.“ Rusams šokas. Prie pat Putino smogė „Liutyi“  ()

Kalbant apie kainos, kokybės, diapazono ir tikslumo santykį, „Liutyi“ iki šiol užtikrintai pirmauja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos tolimojo nuotolio drono „Liutyi“ (liet. Nuožmusis) atakos sudaro iki 80% visų tikslių smūgių į Rusijos naftos perdirbimo gamyklas, rašo „Ukrainos tiesa“.

Taip pat yra tokių dronų kaip „Nindzė“, kurie neseniai pasiekė nuotolio rekordą – 1500 kilometrų iki „Gazprom Neftechim Salavat“ gamyklos, „Bebras“, „Brama“ ir kitų, tačiau kalbant apie kainos, kokybės, diapazono ir tikslumo santykį, „Liutyi“ iki šiol užtikrintai pirmauja, rašoma leidinyje.

Pažymima, kad pirmoji „Liutyi“ dronų serija buvo paruošta 2023 metų rugpjūčio pabaigoje. Pirmą kartą jis buvo panaudotas rugpjūčio 28 d. – Ukrainos ginkluotųjų pajėgų specialiųjų operacijų pajėgos įvairiais dronais atakavo Rusijos Juodosios jūros laivyno 126-osios pakrančių apsaugos brigados bazę Kryme.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Vaizdo projektoriai, jų ekranai su stovais, portabilūs oro kondicionieriai, jump starteriai ir kompresoriai viename ir kt. (Video)
1883 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Wanbo Mozart1“ - išmanusis 1080P vaizdo projektorius

2) „BlitzWolf BW-VS6“ - 100 colių projektoriaus ekranas su stovu

3) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su baterija ir įkrovikliu

4) „POPDEER PD-J01“ - 20000mAh, iki 2500A jump starteris

5) „TUERBB T-JA01“ - 16000mAh, iki 2000A jump starteris ir oro kompresorius viename

6) „Enjoy Cool 2380BT“ - portabilus oro kondicionierius

Išsamiau

Tačiau ilgojo nuotolio „Liutyi“ paleidimas į Rusijos teritoriją įvyko 2023 m. rugsėjo pabaigoje. Kariai paleido droną iš Černihivo srities. Jis pakilo trečiu bandymu.

„Taip norėjome pataikyti į maskviečius, tad paleidome droną trečią kartą: jis pakilo ir nuskrido, ir ne bet kur, o į naftos bazę netoli Sočio aerodromo. Tai buvo vienintelis Rusijos aerodromas prie Juodosios jūros. Tai buvo triumfas“, – prisiminė drono operatorius.

 

Antrasis skrydis įvyko po 10 dienų, spalio 1 d., ir vėl į Sočio sritį. Sraigtasparnių stovėjimo aikštelė, kuri aptarnavo Putino rezidenciją, taip pat buvo užpulta „Liutyi“ drono.

„Mes pataikėme į jų sraigtasparnių aikštelę, tačiau iš pradžių nežinojome, kad Putinas susitiko su Tokajevu 12 kilometrų nuo tos vietos, kur atskrido antrasis „Liutyi“ dronas“, – sakė kariai.

Karių teigimu, „Liutyi“ smūgiai rusams buvo tikras šokas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(315)
(6)
(309)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: