„Nuo 73% iki 30%…“ Skelbiamas pavojus. Kas nutiko Ukrainos gynybai  ()

Dėl intensyvių bombardavimų naikinami miestai ir infrastruktūra, išeikvojamos itin mažos raketų atsargos, kurių Ukrainai ypač reikia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos oro gynyba numuša žymiai mažiau Rusijos raketų nei prasidėjus plataus masto invazijai. Tai rašo „The Wall Street Journal“.

Straipsnio autoriai pažymi, kad Ukrainos oro gynybos potencialo mažėjimą lėmė intensyvesnės Rusijos raketų ir bepiločių orlaivių atakos, taip pat intensyvesnis balistinių raketų naudojimas. Problemą ypač paaštrina išsekusios „Patriot“ amunicijos atsargos, kuri iki tol buvo geriausia gynyba nuo tokių atakų.

„Wall Street Journal“ ekspertų atliktos Ukrainos pajėgų vadovybės kasdienių duomenų analizės rezultatai rodo, kad per pastaruosius šešis mėnesius Ukraina perėmė apie 46 % Rusijos raketų, palyginti su 73 % per pastaruosius šešis mėnesius.

 

 

Balandžio mėnesį perimtų raketų skaičius sumažėjo iki 30 %. „Šahed“ perėmimai per pastaruosius šešis mėnesius sumažėjo tik vienu procentiniu punktu ir siekė 82 %.

Nepaisant to, kad kelių dienų atakų ir perėmimų duomenys yra neišsamūs, Ukrainos pajėgų atstovas ir nepriklausomas gynybos analitikas šiuos duomenis pavadino artimais realiam vaizdui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(6)
(13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()