[ŽT] Kitos pareigos atskleis Putino ketinimus. Kuo svarbus Patruševo atleidimas  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ėmėsi rimtų personalo pokyčių. 72 metų Nikolajus Patruševas buvo atleistas iš Rusijos Saugumo Tarybos sekretoriaus pareigų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Karo studijų instituto (ISW) analitikai teigia, kad Patruševas tikriausiai buvo atsakingas už „Wagner“ lyderio Jevgenijaus Prigožino likvidavimą. Jis ir anksčiau buvo labai svarbi asmenybė – WSJ rašė, kad Patruševo paskyrimas Saugumo Tarybos sekretoriumi 2008 m. iš esmės buvo tik formalumas. De facto būdamas visų Rusijos žvalgybos tarnybų vadovas Patruševas buvo antras pagal galią žmogus Rusijoje.

Patruševas veikia kaip „hibridinis šnipas ir diplomatas“ ir Putino vardu reguliariai lankosi pas pasaulio lyderius. ISW dar negali patvirtinti, koks bus naujasis Patruševo vaidmuo, tačiau turint omenyje pranešimus apie asmeninę Patruševo svarbą Putino režimo stabilumui ir ilgalaikę Putino tendenciją balansuoti Rusijos saugumo pajėgas, tokias kaip Patruševas, valdžios vertikalėje, kitos Patruševo pareigos bus svarbus Putino ketinimų atspindys“, – rašoma pranešime.

 

Nikolajus Patruševas atleistas iš Saugumo Tarybos sekretoriaus pareigų ir vietoje jo paskirtas Sergejus Šoigu. Tai buvo netikėtas Putino manevras, nes tokie asmenys Putino Rusijoje labai retai keičiasi. Patruševas Saugumo Tarybos sekretoriumi buvo nuo 2008 m., o Šoigu gynybos ministru – nuo 2012-ųjų.

(7)
(11)
(-4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: