Buvo matomas būsimu prezidentu, o dabar kas? Patruševui skirtos naujos pareigos  ()

Nikolajus Patruševas jau kelis dešimtmečius yra Putino pašonėje. Jis yra vienas įtakingiausių vadinamųjų Rusijos saugumiečių rato narių. Tačiau neseniai jis buvo atleistas iš Rusijos saugumo tarybos sekretoriaus pareigų ir laukė naujo darbo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

To darbo galėjo ir nebūti, nes Nikolajus Patruševas vasarą švęs 73-iąjį gimtadienį. Na, turbūt švęs.

WSJ kadaise rašė, kad Patruševo paskyrimas Saugumo Tarybos sekretoriumi 2008 m. iš esmės buvo tik formalumas, nes jis jau buvo antras pagal galią žmogus Rusijoje. Jis suvaidino svarbų vaidmenį priimant sprendimus užgrobti ir vėliau aneksuoti Krymą 2014 m. ir įsiveržti į Ukrainą 2022 m.

Tais 2022 m. kai kurie stebėtojai vertino Patruševą kaip vieną iš tikėtinų kandidatų pakeisti Putiną. Buvo požymių, kad jis to norėtų, bet Putinas tiesiog nesitraukė ir niekada nepatvirtino, kad kitas bus Patruševas, kuris, beje, yra vyresnis už Putiną.

[Vokietija] Tik nuo 298€ įspūdingi nešiojami PC! Intel Core i7, 32GB+1TB, 16 colių ir 165Hz, 2,5K ekranai, WIN11 ir kt. („Ninkear N16 Pro“, „Ninkear N15 Air“)
2070

Fantastiškai geros kainos

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Labai ribotas kiekis

Puikių savybių ir galimybių

Išsamiau

Rusijos politinė sistema yra neįprasta tuo, kad prezidentai pasirenka savo įpėdinius. Borisas Jelcinas kadaise pasirinko Putiną. Putinas savo vietos šildytoju pasirinko savo buvusį kampanijos vadovą Dmitrijų Medvedevą, bet visi žinojo, kad jam ši pozicija patikėta laikinai. Patruševas visada buvo šalia, bet per žingsnelį atsilikęs ir galimybės tapti prezidentu nerado.

Putinas atėjo visiems laikams ir Patruševui jo pakeisti nepavyks. Dabar Sergejus Šoigu vietoje jo bus Rusijos saugumo tarybos sekretoriumi. Kuo bus Patruševas? Putinas paskyrė Nikolajų Patruševą savo padėjėju. Šią poziciją užims ir ilgametis sąjungininkas, buvęs Putino asmens sargybinis, Aleksejus Diuminas. Viena vertus, Patruševas bus arčiau prezidento. Kita vertus, oficialių funkcijų jis netenka. Ir jei kas ir bus ruošiamas tapti Putino įpėdiniu, tai bus 51 metų Diuminas, iki šiol buvęs Tulos gubernatoriumi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(8)
(-4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: