„Galėjo vykdyti branduolinę misiją.“ Neteko bombonešio „vaiduoklio“. Kas nutiko (Video)  ()

Orlaivio remontas yra finansiškai nuostolingas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių Valstijų oro pajėgos nusprendė neremontuoti vieno iš savo slaptų bombonešių B-2 „Spirit“, kuris anksčiau buvo sugedęs. 

B-2 bombonešiai, dar vadinami „vaiduokliais“, dažnai laikomi „nematomais“ dėl jų konstrukcijose panaudotos slaptos technologijos. Radarams jie praktiškai nematomi. Dėl šios unikalios savybės, kartu ir dėl įspūdingo greičio ir didelio efektyvumo, jie gali dalyvauti įvairiose misijose ir operacijose tiek mažame, tiek dideliame aukštyje.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! SUP irklentės, žaidimų kėdės su masažo funkcija, 3D spausdintuvai, lituoklio antgaliai, masažuokliai ir uodų gaudyklės (Video)
3164 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31/2024-06-15

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater SUPFW08C“ - pripučia SUP irklentė

2) „Douxlife GC-RC03“ - žaidimų kėdė su masažo funkcija

3) „Artillery SW X4 Pro“ - 3D spausdintuvas

4) „Drillpro“ - 10 vnt. T12 tipo lituoklio antgalių rinkinys

5) „KONKA A1-8D“ daugiafunkcis giluminių raumenų masažuoklis

6) „AGSIVO BG-009“ - uodų lempa-gaudyklė

Išsamiau

B-2 bombonešių gamintojas „Northrop Grumman“ teigia, kad jie gali efektyviai prasiveržti pro pažangiausias priešo oro gynybos sistemas. Tai reiškia, kad B-2 gali vykdyti ir įprastines, ir branduolines misijas, nepaisant priešo oro gynybos sistemų sudėtingumo.

Jame sumontuoti keturi „General Electric“ F118-GE-100 varikliai, leidžiantys pasiekti maksimalų 1040 km/h greitį. Orlaivio skrydžio nuotolis yra maždaug 9650 km, todėl jis priskiriamas tarpžemyniniam bombonešiui. Kaip jau minėta, B-2 „Spirit“ gali nešti tiek branduolinį, tiek įprastą ginklą. Branduolinių ginklų atveju tai gali būti B61 arba AGM-129 ACM bombos, o įprastų – „Mk 82“ oro bombos, CBU-97 kasetinės oro bombos arba tikslūs ginklai AGM-154 JSOW.

 

Kaip rašo „Defense Express“, Pentagonas savo metinėje pajėgų struktūros ataskaitoje pažymi, kad šio orlaivio remontas yra finansiškai nuostolingas ir planuojama jį atšaukti 2025 finansiniais metais, kurie prasidės 2024 m. spalio 1 d.

 

Tikriausiai tai mašina, turėjusi avariniu būdu leistis 2022 metų gruodį ir apgadinta gaisro. Šiuo metu eksploatuojama 20 bombonešių B-2, o likusiems taikomi modernizavimo planai. Nepaisant brangaus sugadinto orlaivio remonto, „Northrop Grumman“ gavo 7 milijardus dolerių šiems bombonešiams modernizuoti ir prižiūrėti, parodydamas nuolatines investicijas į šią technologiją, nepaisant tuo pat metu vykdomų naujų šeštos kartos slaptų bombonešių B-21 „Raider“ gamybos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(1)
(49)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: