„Jei tai įvyks, Vakarai nustos remti Ukrainą.“ Gali būti didžiulis žlugimas  ()

„Jei miestas žlugs, Vakarų pasiryžimas toliau padėti Ukrainai taip pat žlugs.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-14 „Jei tai įvyks, Vakarai nustos remti Ukrainą.“ Gali būti didžiulis žlugimas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinas vėl nusitaikė į Charkivą, Ukrainos laukia lemiamas mūšis. Karo ekspertai ir analitikai prie tokios nuomonės priėjo išanalizavę naujausius įvykius Charkivo srities šiaurėje.

Gegužės 10 d., kaip ir  buvo prognozuota, priešo armija pradėjo puolimą. 1 tikslas – Charkivas. Jei miestas žlugs, Vakarų pasiryžimas toliau padėti Ukrainai taip pat žlugs, praneša „Politico“.

Putinas bando pasinaudoti situacija, kol Vakarai Ukrainai dar neperdavė taip reikalingų ginklų ir amunicijos.

Rusijos armijai pavyksta pajudėti į priekį, nes prie sienos nebuvo rimtų įtvirtinimų.

[Vokietija] Fantastiškos kainos kolonėlė! 100W, 4 garsiakalbiai su galingais žemais, RGB šviesos, milžiniška baterija, BT5.2 ir kt. (Video, „ZEALOT S78“)
2915 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas į Lietuvą

Puikios savybės

Išsamiau

Zelenskis ir Sinegubovas patvirtino, kad situacija Charkivo srityje išties sunki. Tuo pačiu metu prasidėjo gyventojų evakuacija iš gyvenviečių, esančių šalia Charkivo šiaurėje.

Rusijos gynybos ministerija teigia, kad jiems pavyko užimti penkis kaimus ir nužudyti iki 1500 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių.

Vakar Ukrainos prezidentas jau pakeitė karių vadą šalies šiaurės rytuose. Jei Putino armija įsiverš giliai į Charkivo sritį, kai kurie Vakarų politikai vėl pradės daryti spaudimą Kyjivui sėsti prie derybų stalo.

Kai kurie aukšto rango karininkai teigia, kad dėl Rusijos ginkluotųjų pajėgų puolimo Ukrainos ginkluotosiose pajėgose gali smukti kovinė dvasia. Baiminamasi, kad Putino statymas pasiteisins: jis sutriuškins Ukrainos pasipriešinimą ir išeikvos Vakarų paramą Kyjivui.

 

Tačiau atėjus karinei pagalbai iš Vakarų ir įsigaliojus naujam mobilizacijos įstatymui situacija fronte gali pasikeisti.

„Ši situacija, kai vieni žmonės kovoja fronto linijoje, o kiti gyvena ramų gyvenimą, akivaizdžiai eina į pabaigą“, – sakė Gynybos ministerijos atstovas spaudai Dmytro Lazutkinas.

„Esant tokiam priešui kaip Rusija, visa šalis turi mobilizuotis“, – apibendrino jis.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(188)
(22)
(166)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: