Atėjo eilė aviacijai. Juodojoje jūroje prasidėjo grandioziniai įvykiai (Video)  ()

Gamykla yra įslaptinta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žiniasklaidos paskelbta filmuota medžiaga parodė, kad jūrinis dronas „Magura V5“, kurį Ukrainos 13-osios grupės specialiųjų pajėgų gynybos žvalgybos padalinys naudojo sunaikindamas Rusijos greitaeigį katerį Juodojoje jūroje gegužės 6 d., buvo aprūpintas R-73 „oras-oras“ raketomis.

Apie tai pranešė Ukrainos kariuomenės naujienų agentūra „Militarny“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Vaizdo projektoriai, jų ekranai su stovais, portabilūs oro kondicionieriai, jump starteriai ir kompresoriai viename ir kt. (Video)
1883 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Wanbo Mozart1“ - išmanusis 1080P vaizdo projektorius

2) „BlitzWolf BW-VS6“ - 100 colių projektoriaus ekranas su stovu

3) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su baterija ir įkrovikliu

4) „POPDEER PD-J01“ - 20000mAh, iki 2500A jump starteris

5) „TUERBB T-JA01“ - 16000mAh, iki 2000A jump starteris ir oro kompresorius viename

6) „Enjoy Cool 2380BT“ - portabilus oro kondicionierius

Išsamiau

Rusai tvirtino, kad iš sraigtasparnio daryta bepiločio orlaivio nuotrauka parodė, kad dingo viena raketa. Teigiama, kad dronui pavyko ją paleisti į rusų sraigtasparnį „Mi-8“, bet ji nepataikė.

Leidinio ekspertai pažymėjo, kad vaizdo įraše matyti drone esantis krovinys, panašus į sovietinę R-73 raketą „oras-oras“.

Be to, galima daryti išvadą, kad „priešlėktuviniai jūriniai dronai“ neša kovines galvutes ir gali nusitaikyti į priešo laivus, nes po kritinių smūgių į droną įvyko galingas sprogimas.

 

R-73 iš tiesų yra trumpojo nuotolio „oras-oras“ raketa, kurią taip pat galima paleisti iš antžeminių sistemų. Jai nereikia radaro ar kitų valdymo sistemų, nes ji turi savo infraraudonųjų spindulių ieškiklio galvutę.

Paleidimo sistemoje paprastai yra dvi raketos. 

„Magura-V5“ sukūrė privati Ukrainos įmonė „SpecialTechnoExport“. Palyginti mažai žinoma apie įmonę, kuri saugumo sumetimais yra slapta. Originalūs drono prototipai buvo pasiūlyti Ukrainos saugumo tarnybai. Tuo metu jų dizainas buvo paprastas, mažai panašus į šiandien naudojamą versiją. Jie naudojo vieną ryšio kanalą per „Starlink“ ir turėjo paprastą variklį, navigacijos ir valdymo sistemą. Tuo pat metu Ukrainos karinės žvalgybos valdyba taip pat tyrė jūrų ir oro bepiločių panaudojimo galimybes ir sukūrė atskirą tokių nepilotuojamų sistemų naudojimo skyrių, pavadintą „Group 13“.

 

Skyriaus vadovas, žinomas šaukiniu „Borec“, sakė, kad departamentas su jūriniais bepiločiais dronais dirba nuo 2022 metų vasaros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(97)
(0)
(97)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()