Priešas veržiasi į Charkivo sritį. Ukrainos kariuomenė šiandien yra labiausiai pažeidžiama nuo pat karo pradžios  ()

Rusijos kariuomenė toliau atakuoja Ukrainos pozicijas prie šiaurinės sienos netoli Charkivo miesto.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-15 Priešas veržiasi į Charkivo sritį. Ukrainos kariuomenė šiandien yra labiausiai pažeidžiama nuo pat karo pradžios  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija bando pasinaudoti galimybių langu, intensyvindama atakas rytuose ir grasindama atidaryti naują frontą. Tai teigiama „The New York Times“ medžiagoje.

Rusijos kariuomenė toliau atakuoja Ukrainos pozicijas prie šiaurinės sienos netoli Charkivo miesto. Mėnesius trukęs amerikiečių pagalbos atidėliojimas, didžiulis aukų skaičius ir kritinis amunicijos trūkumas padarė didelę žalą, kaip matyti iš kasdienėje kovoje dalyvaujančių karių pavargusių veido išraiškų ir tylių balsų.

„Atvirai kalbant, labai nerimauju kas bus, jei neturėsiu sviedinių, jei neturėsiu žmonių, jei neturėsiu technikos, su kuria galėtų kovoti mano žmonės“, – sakė tankų bataliono veteranas pulkininkas leitenantas  Aleksandras Vološinas.

Netikėtas Rusijos veržimasis per Očeretiną, maždaug devynias mylias į šiaurės vakarus nuo Avdijivkos, rodo, kaip net mažas įtrūkimas linijoje gali turėti pakopinių pasekmių, nes jau išskaidyti būriai rizikuoja būti apsupti ir sunaikinti, o kiti daliniai skuba blokuoti pažeidimus.

„Atrodo, kad jūsų automobilio variklis kala, o jūs juo toliau vairuojate. Automobilis veikia, bet kada nors jis tiesiog sustos, tada išleisite dar daugiau resursų jo restauravimui“, – sakė 29 m. bataliono vado pavaduotojas leitenantas Aleksandras Širšinas.

 

Jis pridūrė, kad yra klaidų, kurios neatrodo kritinės. „Tačiau jos privedė prie to, kad dabar reikia stabilizuoti padėtį, ir nežinia, kur įvyks šis stabilizavimas, kiekvienas įvykis, kurio nenumatėte, gali visiškai pakeisti jūsų situaciją“, – sakė leitenantas A. Širšinas.

Vasarį Rusijos kariams užėmus Avdijivką, nedidelis Očeretino miestelis buvo Ukrainos karinė tvirtovė prie greitkelio. Dauguma gyventojų iš ten pabėgo.

Apleisti daugiaaukščiai gyvenamieji namai ir kita miesto infrastruktūra užtikrino geras gynybines pozicijas, o padėtis išliko gana stabili du mėnesius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(1)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: