[ŽT] „Lietuva, Estija ir Lenkija svarsto. Bidenas dvejoja“  (1)

Atskleista Europos pozicija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų pasaulis suprato, kad karas gali labai greitai persikelti į NATO ir ES teritoriją. Atsižvelgdamos į šią grėsmę, kai kurios šalys svarsto įvesti karius į Ukrainą. Tačiau JAV teigia, kad gali įsikišti tik dėl 2 priežasčių: jei Rusija įtrauks Baltarusiją arba užpuls Baltijos šalis, Lenkiją ar Moldovą.

Politologas Mykola Davidiukas pokalbyje su „24 kanalu“ aiškino, kad jei okupantai užpuls Baltijos šalis, JAV kariuomenė įžengs iš jų pusės, o Ukraina paramos nesulauks. Tačiau pastaba apie Baltarusiją – tai ženklas Aliaksandrui Lukašenkai ir įspėjimas Vladimirui Putinui. Tačiau kol kas nematyti Joe Bideno pasirengimo iš tikrųjų siųsti JAV karius į Ukrainą.

Prancūzija, Lietuva, Estija ir Lenkija iš tiesų svarsto galimybę galimai siųsti savo karius į Ukrainą. Bidenas dvejoja. Kai JAV visais būdais vengs tokio scenarijaus, Europoje, priešingai, įvairių iniciatyvų tik daugės. Kadangi europiečiai supranta, kad Rusija, jei laimės, užpuls ES ir NATO šalis, rašo „24 kanalas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(5)
(31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)