„Ukrainai reikia išgyventi 2024 m.“ Galinga žinia. Kas nutiks 2025 m.  (3)

Pavasarį Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko patobulinti savo įtvirtinimų liniją, o amerikiečių pagalba turėtų sumažinti sviedinių trūkumą, tačiau personalo trūkumo problema vis aštrėja, o ją pagerinti prireiks mėnesių, pabrėžia ekspertai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jeigu per 2024 metus Ukraina sugebės pasipriešinti Rusijos Federacijai ir sugebės užtikrinti, kad Rusijos karių pasiekimai būtų nereikšmingi, tai 2025 metais Maskvos „galimybių langas“ užsidarys.

Apie tai „The New York Times“ rašo karo ekspertai Robas Lee ir Michaelas Kofmanas.

Visų pirma, kitais metais Rusijoje gali pradėti trūkti įrangos. Žymūs Vakarų karo analitikai Robas Lee ir Michaelas Kofmanas, nuolat keliaujantys į Ukrainą, paskelbė savo įžvalgas „The New York Times“.

Jie analizuoja, kaip pasikeitė padėtis Rusijai atidarius naują frontą Charkivo srityje. Situaciją fronte jie vadina rimta. Pradėjusi puolimą, Rusijos armija greitai kirto sieną ir pajudėjo kelis kilometrus į priekį. Tačiau Rusijai dar nepavyko pasiekti pagrindinės gynybos linijos į rytus nuo Charkivo, teigia ekspertai.

[EU+Kuponai] Specialus išpardavimas! Storų ratų el. dviračiai, net 2000W el. paspirtukai, robotai siurbliai, 4K vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
3986

Specialus išpardavimas!

Nuolaidų kuponai

Galioja iki 2024-05-31

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „Narwal Freo X Plus“ - 7800Pa, plovimas, unikalus šepetys, atliekų suspaudimas, APP

2) „Touroll S1“ - storų ratų el. dviratis

3) „KuKirin G2 Master“ - naujausias off road el. paspirtukas su 2*1000W galia

4) „JMGO N1 Ultra 4K“ - aukščiausios klasės lazerinis DLP vaizdo projektorius tiems, kurie ieško maksimumo

Išsamiau

Analitikai mano, kad atidariusi naują frontą Rusijos armija nori nukreipti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pajėgas iš kitų fronto sektorių.

Rusijos tikslas yra ne užimti Charkivą, o jam grasinti, rašo ekspertai. Tokiu būdu Rusija gali lengviau užimti likusią Donecko sritį, kuri, pasak ekspertų, yra jos pagrindinis taikinys. Ukrainos prioritetas dabar yra stabilizuoti fronto liniją ir užkirsti kelią dideliam proveržiui, rašo ekspertai.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau kenčia nuo susikaupusių problemų, įskaitant amunicijos, karinio personalo ir įtvirtinimų trūkumo. Nepaisant to, kad JAV Kongresas neseniai skyrė pagalbą Kyjivui, padėtis blogėja, pažymi Lee ir Kofmanas.

 

Pavasarį Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko patobulinti savo įtvirtinimų liniją, o amerikiečių pagalba turėtų sumažinti sviedinių trūkumą, tačiau personalo trūkumo problema vis aštrėja, o ją pagerinti prireiks mėnesių, pabrėžia ekspertai.

Rusija, priešingai, sugebėjo susitvarkyti su personalo trūkumu ir per mėnesį įdarbina apie 30 tūkstančių naujų sutartinių karių. Vargu ar šie kariai, kurių daugelis yra vyresni nei 40 metų, taps idealiais kariais, tačiau tai suteikia Rusijai kiekybinį pranašumą, rašo analitikai.

Tačiau karių skaičiaus pranašumas nebūtinai bus lemiamas, pabrėžia ekspertai. Pajėgų kokybė ir nuostoliai tarp vadovybės riboja Rusijos galimybes vykdyti visapusiškas operacijas, todėl Rusijos armijai kol kas nepavyko puolimo paversti proveržiu.

 

Jei per 2024 metus Ukraina sugebės pasipriešinti Rusijai ir sugebės užtikrinti, kad Rusijos karių pasiekimai būtų nereikšmingi, tai kitais metais Maskvos „galimybių langas“ užsidarys, teigia ekspertai. Jie daro išvadą, kad tai lems ne tik Vakarų ginklų atvykimas, bet ir efektyvios vadovybės sukūrimas, personalo trūkumo problemos sprendimas ir patikimesnių gynybos linijų kūrimas. Rusijai, savo ruožtu, pradės trūkti įrangos, kuri šiais metais aktyviai imama iš sandėlių, pažymi jie.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(131)
(8)
(123)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: