Įtampa auga. Rusija pradeda HIMARS stiliaus smūgius. Kas tai (Video)  ()

Ukrainos oro gynybos problemos leidžia Rusijai pradėti HIMARS tipo smūgius toli už fronto linijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot „Business Insider“, Rusija pradėjo paleisti daugiau bepiločių orlaivių už Ukrainos pozicijų, taip gaudama žvalgybos informaciją apie svarbiausių ginklų ir objektų pozicijas. Tada šie objektai gali tapti valdomų taktinių raketų taikiniais.

„Padidėjęs Rusijos dronų skaičius leidžia Rusijos pajėgoms tiksliai nustatyti ir sunaikinti taikinius už fronto linijų“, – antradienį rašė vyr. mokslo darbuotojas Jackas Watlingas iš Londono Karališkųjų Jungtinių paslaugų instituto.

Rusija per didžiąją karo dalį prarado daugybę bepiločių orlaivių, veikiant galingai Ukrainos oro gynybai, tačiau Kyjivo oro gynyba dabar yra pažeidžiama. Ukraina stengiasi sutelkti dėmesį į raketų, lėktuvų ir „Orlan“ raketų, kurios klaidžioja per fronto liniją, perėmimą.

[Vokietija+Kuponai!] Bent 100€ pigiau nei Lietuvoje. Naujausi rinkos lyderio 3D spausdintuvai, žavintys apžvalgininkus - „nuostabūs! Išėmei iš dėžės ir naudojiesi“ (Video, „Creality Ender-3 V3 SE“, „Creality K1C“)
1868 3

Ypatingai geros kainos

Specialūs kuponai

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Naujausi vieno garsiausių gamintojų 3D spausdintuvai

Nuostabūs apžvalgininkų vertinimai

Išsamiau

Dėka geresnio nukreipimo Rusija smogia už fronto linijų taktinėmis balistinėmis raketomis „Iskander“ ir raketų paleidimo įrenginiais, tokiais kaip „Tornado-S“. Šios atakos labai panašios į Ukrainos HIMARS atakas.

„Pastarosiomis dienomis Rusija sugebėjo smogti Ukrainos oro gynybos sistemai „Buk“ ir degalų papildymo metu ant žemės pažeidė du ukrainiečių sraigtasparnius. Buvo ir kitų žymių smūgių, kurių Rusija ilgai siekė, bet retai kada sėkmingai įvykdė“, – rašė J. Watlingas.

Rusija iš pradžių negalėjo surengti tokių smūgių kaip Ukrainos HIMARS, nes trūko tikslumo, taikymo galimybių ir savalaikės informacijos. Šie smūgiai, kaip ir sklendžiančių bombų atakos, dar labiau vargina Ukrainos armiją, kuriai gresia išteklių išeikvojimas.

 

Pokyčiai įvyksta Rusijai ruošiant pagrindą vasaros puolimui, galinčiam padaryti didelį spaudimą Charkivui ir Zaporožės apylinkėms iki pat Donbaso.

Ukraina vis dar laukia papildomos pagalbos iš savo tarptautinių partnerių, kad sustiprintų vis silpnėjančias kovinio rengimo, amunicijos ir pramonės pajėgumų sritis.

„Kol Ukrainai trūksta technologijų, Rusija didins savo pranašumus“, – sakė J. Watlingas.

 

Tačiau yra dalykų, kuriuos gali padaryti tik Ukraina. J. Watlingas pažymėjo, kad Ukrainai reikia sutelkti pakankamai karių ir sukurti mokomąjį konvejerį, kuris „ne tik kompensuotų jos esamų dalinių nuostolius, bet ir surinktų pakankamai žmonių, kad galėtų valdyti jų rotaciją fronte ir už jo ribų“.

„Tai leis ukrainiečiams apmokyti karius ir atstatyti rezervus“, – sakė jis.

Tačiau jei tarptautiniai partneriai nesuteiks artilerijos, oro gynybos, elektroninio karo sistemų ir kitos paramos, Ukrainos pajėgoms bus sunku.

„Ukrainos perspektyvos yra niūrios. Tačiau tinkamomis pastangomis ir palaikymu Rusijos vasaros puolimas gali būti užgniaužtas“, – pridūrė J. Watlingas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(3)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()