„10 000 karių kirto sieną. Jie nesulaukė jokio pasipriešinimo“  ()

Kyjivas buvo įspėtas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-17 „10 000 karių kirto sieną. Jie nesulaukė jokio pasipriešinimo“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų karinės žvalgybos agentūros įspėjo Kyjivą apie artėjantį Rusijos puolimą Charkivo srityje. Patys ukrainiečiai tai puikiai žinojo ir netgi ruošėsi šiam puolimui, sako karo apžvalgininkas Danas Sabbaghas.

Tačiau per penkias dienas Rusijos kariuomenei pavyko pasistūmėti 10-15 kilometrų gilyn į srities šiaurę.

Dėl to kalta amunicijos, priešlėktuvinės gynybos ir aviacijos stoka, rašo „The Guardian“.

Dar kovo mėnesį V. Putinas paskelbė apie „buferinės zonos“ pasienyje sukūrimą. Nuo to laiko Rusijos gynybos ministerija stiprina šiaurinę karių grupuotę. Ji buvo dislokuota Belgorodo srityje, o jos gretose buvo iki 30 tūkst. karių.

Šaltinis praneša, kad britų žvalgyba taip pat įspėjo Kyjivą apie artėjantį priešo puolimą. Praėjusį penktadienį, gegužės 10 d., nuo 5 000 iki 10 000 priešo karių kirto Charkivo srities sieną. Tačiau jie nesulaukė jokio pasipriešinimo įtvirtinimų pavidalu.

 

Šis mūšis nėra teritorinė kova dėl antrojo Ukrainos miesto, o greičiau sabotažo ataka, kuria siekiama susilpninti gynybos linijas, ir bandymas Charkivą paversti miestu-vaiduokliu bombarduojant.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(27)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: