„Dirbo rusams.“ Suimtas generolas. Kas vyksta  ()

Daug Rusijos karių Ukrainoje net nėra iš Rusijos. Rusija pradėjo šį karą ir neturi karių jam kariauti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šri Lankos vyriausybė tvirtina, kad dalyvauti kare prieš Ukrainą Rusijos pusėje buvo užverbuota apie 280 šalies piliečių, praneša „Barrons“. Šiuo metu vyksta tyrimas, siekiant surasti ir nubausti verbuotojus. Šri Lankos piliečiams buvo pažadėtas didelis atlyginimas, jie pasirašė atitinkamą sutartis ir buvo išmesti į fronto liniją, kur dalis jų žuvo.

[Vokietija+Rekordinė kaina] Tik 80€ fantastiškas 2in1 suvirinimo aparatas! Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
4320 9

Mažiausia kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

Dauguma karių iš Šri Lankos buvo suvilioti kariauti Rusijos pusėje apgaulingais pažadais apie didelius atlyginimus. Buvo teigiama, kad jiems bus skirti nekoviniai vaidmenys. Dabar Šri Lankos vyriausybė renka informaciją ir siekia užtikrinti, kad į Rusijos kuriamą siaubą nepateks daugiau šalies piliečių. „Gavome skundų iš maždaug 280 šeimos narių“, – sakė visuomenės saugumo ministras Tiranas Allesas.

Šri Lankos piliečius verbuoja ne rusai, o buvę Šri Lankos ginkluotųjų pajėgų kariai, vykdantys Rusijos užsakymus. Tai yra prekyba žmonėmis. Policija jau suėmė du į atsargą išėjusius karininkus, įskaitant generolą majorą.

 

Panašiai kenčia ir Indijos, Nepalo, kelių Afrikos šalių piliečiai. Patys rusai dažnai stebisi apkasuose radę tik nepasiruošusius užsieniečius, kurie dažnai net nežino, kurioje pusėje yra ukrainiečiai, o kurioje – rusai. Idėja paprasta – jei jie žūva, Rusijai nereikia nieko mokėti, nes nėra jokių įrodymų, kad sutartys egzistavo.

(45)
(1)
(44)

Komentarai ()

Susijusios žymos: