Perėjo į Rusijos pusę. „Užsipuolė JAV ir ES.“ Kremlius švenčia pergalę  ()

JAV planuoja taikyti sankcijas Europos šalies pareigūnams.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© DerFuchs (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:8_march_protest_in_Tbilisi_(cropped).jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-23 Perėjo į Rusijos pusę. „Užsipuolė JAV ir ES.“ Kremlius švenčia pergalę  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Kongresas gali įvesti turto įšaldymą ir kelionių draudimus Sakarvelo pareigūnams, stumiantiems į priekį rusiško stiliaus „užsienio agentų“ įstatymą, skelbia „Politico“.

Įstatymo projektą, kuriam praėjusią savaitę pritarė Sakarvelo parlamentas, vėliau vetavo prezidentė Salomė Zurabišvili.

Dabar reikia, kad artimiausiomis dienomis už jį galutinai balsuotų dauguma deputatų. Pagal šį įstatymą nevyriausybinės organizacijos ir nepriklausoma žiniasklaida, gaunančios daugiau kaip 20 proc. savo lėšų iš užsienio donorų, privalo registruotis kaip organizacijos, „atstovaujančios užsienio jėgos interesams“.

[Vokietija] Nerealus pasiūlymas! Tik 130€ už portabilų Android projektorių: iki 4K, WiFi6, BT5.2 ir kt. („SkyEcho FreeONE Pro“)
3239

Fantastiškai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

To nepadarius, būtų skiriamos baudos. Sakarvelo įstatymo projekto priešininkai pavadino jį „Rusijos įstatymu“, lygindami jį su teisės aktais, naudojamais prieš prezidento Vladimiro Putino vadovaujamo Kremliaus kritikus.

Preliminari teisės akto versija, kurią apžvelgė „Politico“, rodo, kad valdančioji Sakarvelo partija „Sakarvelo svajonė“, pereidama prie vis labiau neliberalių tendencijų, pasirinko prisitaikymo prie Rusijos strategiją.

Be to, teisės akte pažymima, kad Tbilisis „atvirai užsipuolė JAV ir kitas Vakarų demokratiją skatinančias organizacijas, taip pat vietos ir tarptautinę pilietinę visuomenę, tuo pat metu palaikydamas glaudesnius ryšius, ypač su Rusija, taip pat su Kinija“.

 

Siekiant apsaugoti ir palaikyti demokratiją, siūlomu įstatymu reikalaujama taikyti sankcijas vyriausybės pareigūnams ir kitiems asmenims, atsakingiems už kenkimą žmogaus teisėms ar saugumui Sakarvele.

Be to, sankcijos būtų taikomos Sakarvelo teisėsaugos ir saugumo tarnyboms, kurios slopino protestus prieš „užsienio agentų“ įstatymą. Reaguodamos į dešimtis tūkstančių žmonių, išėjusių į gatves protestuoti, valdžios institucijos prieš demonstrantus panaudojo ašarines dujas, vandens patrankas ir jėgą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(9)
(48)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()