„Rusams tai sukels tikrą chaosą.“ Ukrainos danguje pastebėti neįtikėtini naikintuvai (Foto)  ()

Ukrainos danguje pasirodę specialiai apginkluoti naikintuvai rusams nepatiks.


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© Srđan Popović (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sadejstvo_2020_-_MiG-29_-_dejstvo_03.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė vaizdo medžiaga, kurioje užfiksuotas Ukrainos lėktuvas MiG-29 su labai įdomiomis ADM-160B MALD raketomis. Jų taikinys – Rusijos priešlėktuvinė gynyba.

Laukdamos žadėtų lėktuvų F-16, Ukrainos oro pajėgos vis dar aktyviai veikia su keliais likusiais eksploatuoti lėktuvais MiG-29, Su-27 ir Su-24. Viena iš priemonių, leidžiančių jiems veikti Rusijos priešlėktuvinės gynybos veikimo zonoje, yra unikalios JAV tiekiamos raketos ADM-160B MALD. Rusams tai sukels tikrą chaosą, teigia „Wirtualna Polska

[Vokietija!] Fantastiškos kainos belaidis aukšto slėgio plovimo įrenginys - nuostabus daiktas automobiliui ir namams. Ribotas kiekis
3852 7

Puiki kaina!

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Išsamiau

Vietoj klasikinės kovinės galvutės ADM-160B MALD raketose įmontuota įranga, skirta imituoti tam tikro tipo orlaiviams būdingus radarų ir signalų signalus. Be to, raketa gali imituoti ir jų skrydžio trajektoriją, todėl priešo priešlėktuvinių sistemų operatoriui jaukas atrodo kaip patikimas taikinys.

 

Tai leidžia, pavyzdžiui, priešlėktuvinę gynybą sutelkti į kitą vietovę, nei ta, iš kurios kyla tikroji grėsmė. Daugumos priešlėktuvinių sistemų radarų aptikimo kampai yra riboti, o senesnių sprendimų, pagrįstų pusiau aktyviomis kovinėmis galvutėmis, atveju priešlėktuvinės sistemos radaras turi nuolat apšviesti taikinį fiksuotu spinduliu tol, kol jis pataiko. Todėl jis turi ribotas galimybes kovoti su taikiniais, atskriejančiais iš kitų krypčių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(96)
(1)
(95)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()