[ŽT] „Jūs, utėlės ir parazitai, bėgate?!“ Uraganas Ukrainoje. Kas nuskendo upėje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2024-05-22 10:54
o jei tu esi ukrainos pilietis, prijauciantis rusijai. Rusu kilmes, visos gimines rusijoj, bet vedes ukrainiete ar pan. Ka zmogui tokiu atveju daryt?
Benediktas 2024-05-22 11:06
Jei jis gyvena Ukrainoje ir nori, kad Rusija laimėtų prieš Ukrainą, tai jis yra Ukrainos priešas. Kaip kitaip tai pavadinti? Dar gal ir kordinates kokias pasakys, kai Rusija užklaus pagalbos.
UTF16 2024-05-22 11:19
Pasvarstom taip teoriškai. Rusai užpuola Lietuvą. Prezidentas – Rolandas Paksas. Guldytum galvą už jį ir jo elektoratą?
Benediktas 2024-05-22 11:23
Prie ko čia Paksas. Paksas - laikinai einantis pareigas žmogus.
UTF16 2024-05-22 11:31
?
Benediktas 2024-05-22 11:37
Gyventi reikia, o ne mirti. Valstybė turi taip ruoštis karui, kad agresoriui nekiltų minčių. Kuo didesnė bus šauktinių isuomenė ir geriau paruošta, kuo daugiau bus NATO kontingento, tuo mažesnė tikimybė, kad bus karas. Visada bus vieni įstatymai, kiti, o tavo namai, gimtinė, teisybė - viena. Jei ateis ruskij mir - tai nebegalios tau jokios konvencijios, sodros ir prezidentai.
UTF16 2024-05-22 11:47
Jeigu žmogus yra rusų kilmės, jam jokio skirtumo. O negyvas kareivis yra toks, kuriam konvencijos, sodros ir prezidentai juk irgi negalioja.
Benediktas 2024-05-22 12:35
Ne už Zelenskį ir jo chebrą reikia kovoti. Zelenskis - ne Ukriana. Praras Ukraina ir bus ruskij mir - niekad nebus geros valdzios, bus 100 kart blogiau. Čia bus geresnis variantas? Niekas nenori mirt, tame tarpe ir aš, bet jei uždarys sienas ir kariaut vis tiek reikia, tai nei už prezidentą ir vyriausybę kovočiau, o už teisybę, už savo šalį, už moteris, už vaikus, prieš blogį, kuris atėjo į mano šalį. Aš seniai savo postuose rašinėju, kad Zelenskis niekam tikęs vadovas Ukrainos viduje. Bet kalba eina apie šalies ir jos gyventojų ginybą. Būtų mano valia - tai daryčiau elektroninius prezidento rinkimus. Kad visi, kad turi dokumentus ir telefoną, galetu prabalsuot. Estai seniai turi tokia galimybę. Paprašyti kelių šalių, kad padėtų užtikrinti rinkimų skaidrumą, tame tarpe ir Estijos. Zelenskį, tai kuo greičiau reikia perrinkti, nes taps diktatorium, savo šaiką susistatęs. Čia gal didesnis solidarumas su vakarais - kurie viską matydami - palaiko, siunčia ginklus. Yra žmonės vakaruose, kurie irgi nenori ruskij mir, prisižiūrėjo vaizdelių - čia didžiausia paguoda. Jei to nebūtų, tai šansų priešinti nebūtų. Pardizanus sugaudytų per kelis metus rusai.
UTF16 2024-05-22 13:06
Pasaulyje yra visokių žmonių, visokių požiūriu. Teisingiausio požiūrio nėra. Mes nesam teisybės etalonas. Kai miršta per prievartą į armiją išvarytas rusas šauktinis – tai yra lygiai toks pat karo nusikaltimas, kaip kad per prievartą į karą išvaryto ukrainiečio mirtis. Joks rusas, joks ukrainietis nekovoja už blogį. Jų visų idealas irgi yra kova už teisybę, už savo šalį, už moteris, už vaikus, prieš „ukrainietišką/rusišką blogį“. Tai koks skirtumas tarp šių dviejų situacijų? Įstatymai ir kas juos priima. Kiekvienas žmogus turi teisę klausimą, dėl ko jis kovoja. JAV šauktinis turi teisę kelti klausimą, ar Vietnamo okupacija atitinka jo pažiūras, ir turi teisę tam priešintis. Talibano šauktinis turi teisę kelti klausimą, ar jo valdžios politika atitinka jo nuostatas, ir turi teisę atsisakyti joje dalyvauti. Rusų/ukrainiečių šauktinis turi teisę pats nuspręsti, ką jis palaiko ir kas jam bus 100kart blogiau ar geriau. Tai yra jo asmeninis sprendimas, o ne tavo ar ne kažkokio kovalenko. Dar galima atimti iš to žmogaus laisvą sprendimą ir išsiųsti jį į frontą skerdimui. Lygiai taip, kaip kad Putinas daro. Ir tada dievagotis „mes esam 100kartų geresni nei Putinas“. Tie patys klounai, tik kitas cirkas.
Benediktas 2024-05-22 13:09
Matau tau dar neaišku, kad Rusija yra neteisi ir kokį siaubą ji neša, kur ateina.
donatasv 2024-05-22 13:33
Šeip skirtumas tarp pro rusiškos valdžios ir dabartinės yra. Mūsų šalis korupcijos ir visų kitų rusiško palikimo šleifų atsikratė per 20/30 metų nuo nepriklausomybės atgavimo. Ukrainos žmonės turėjo pasirinkimą prieš maidaną, po kurio sekė 2014 ir 2022 metų įvykiai. Maidanas buvo ne kieno kito, o žmonių ne valdžios pasirinkimas ir akivaizdus parodymas, kad su rusu nepakeliui.
HardAxe 2024-05-22 14:13
O jeigu jis nenori, kad rusija laimetu, bet dar labiau nenori pries savo pusbrolius kariauti? Laiko save sirdyje rusu, nu bet nenori karo? Tai jam tarnauti Ukrainos pusej? Ar isduoti ukrainos pozicijas rusijai? Gal todel ir pabego, kad nera pergales scenarijaus zmogui? Dabar reali situacija: rusas vaikinas, ukrainiete mergina (ar atvirksciai, nepamenu). Gyveno ilgai ir laimingai nesusituoke ukrainoj, po karo pradzios pabego i europa ir slampineja is kampo i kampa vietos nerasdami, nes nu blem, su tokia konfiguracija niekur neiseina isikurti. Ir ka jiem dabar daryt tokiem, eit kariaut uz savo sali, savo seima? Ta seima negali net ivaziuoti i ta sali, uz kuria kariausi. Yra zmoniu, kurie turi ka ginti ir uz ka kariauti. Yra tokiu, kuriem sikna ar buvimas su seima svabiau uz kara. Yra tokiu, kurie tiesiog idealogiskai netinkami imti i tarnyba. Pasauktu dabar mane svedai i kariuomene ir uzpultu lietuva. Koks is manes jiem kareivis? Gyvenime nera viskas juoda ir balta.
immortallt 2024-05-22 14:22
Dvejoju, ar daug yra ukrainiečių, kurie kovoja už Zelenskį. Kovojama už savo šalį, už savo šeimą ir artimuosius. Naratyvas "guldyti galvą už korumpuotus politikus" yra tiesiai iš maskolių propagandos vadovėlio. Net šiaip banali frazė.
donatasv 2024-05-22 14:42
Kodėl banali? Jei Ukraina neįstos į EU tai galima sakyt per laiką valdžia be priežiūros ir spaudimo atsistos į putinistano lygį. Korupcija ir jos tolerancija buvo panaši kaip ir ruskyne.
Benediktas 2024-05-22 14:46
Tai koks tavo variantas, apart pasidavimo Rusijai? Kaip suprantu, tu palaikai mintį, kad jei nepatinka dabartinė valdžia - tai dėl savo šalies kovot nereik.
donatasv 2024-05-22 15:04
Matai ką UTF sako jis kalba ne apie gryną Ukrainietį, ar gryną Lietuvį.
Benediktas 2024-05-22 15:12
Tai jei jis neturi Ukrainos pilietybės, tai manau niekas nevers jo kariauti už Ukrainą. O jei turi Ukrainos pilietybę ir yra už Rusiją, mano, kad Rusija yra teisi tai realiai yra Ukrainos priešas.
donatasv 2024-05-22 15:21
Kodėl viskas tik juoda arba balta? Žmogus negali būti pilkoje zonoje?
Benediktas 2024-05-22 15:26
Apie kokią pilką zoną dabar galima kalbėti? Viskas seniai labai aišku. Aš nesakau, kad į jį reikia šauti ar kažkas pan. Tai žmogus su išplautomis smegenimis. Plius jei jis savo tokią nuomonę aktyviai skleidžia kitiems - tai labiau kenkia Ukrainai, nei padeda mokėdamas mokesčius.
donatasv 2024-05-22 15:45
Pilka zona bent jau mano supratimu turėtų būti neutrali pozicija. Liaudiškai pasakysiu "px katrie vogs" nusispjovė ir nuėjo toliau daryt ką darė. Tu tempi vėl viską į juodą arba baltą.