[ŽT] „Jūs, utėlės ir parazitai, bėgate?!“ Uraganas Ukrainoje. Kas nuskendo upėje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-05-22 15:55
Čia daugiau panašu į rusišką mentalitetą. Susidaręs nuomonę, kad Rusijoje panašiai daug kas taip mąsto, užtat ir turi tokią situaciją. Žmogus, kuris daugiau biškį mąsto, tai supranta kur geriau, kur blogiau ir ką reikia daryti, kad būtų geriau. Turėtų skirti, kas geriau - ruskij mir ar ES. Čia nėra tas pats. Jei neskiria, tai čia jau žmogaus neišprusimo reikalas. Jis gal net nesupranta, kas ką pirma užpuolė. Tai čia nuo žmogaus intelekto priklauso. Jis turbūt, net nesupranta, kam Rusija karą pradėjo, jei jau dasikase, kad Rusija pirma pradejo. Biškį reikia jau smegenis įjungti. O jei pasigavo Rusijos naratyvą, kad NATO kalti - tai tuo ir tiki. Gali būti, kad tokiam žmogui apskritai viskas px, bet kokiu klausimu.
donatasv 2024-05-22 16:49
Ne nato kalti. Netemk čia filosofinis klausimas. Gulėsi ir kape vartysiesi es žemėje ar ru žemėje kas nors skirsis? Giliai nusišvilpt bus ką ant žemėlapio rašo. Natūraliai žmogus šioje vietoje neturi pasirinkimo? Gyvent praščiau bet gyvent? Būtent tokiu būdu rusas išaugino tokį mentalitetą pasiūlydami mirtį tam kas prieš. Tapatį siūlo Ukrainai. Blogai tai? Bet ar blogiau už mirtį?
Benediktas 2024-05-22 17:02
O tai kada karai vyko kitaip? Čia gi ne naujas dalykas, jei nenori to, ką siųlo priešas - kariauji. Jei px - pasiduodi ir priešas su tavim daro ką nori, nuo tuo laiko priešas sprendžia kaip tu gyvensi, kur gyvensi ar negyensi išsvis. Gali tavo vaikus atimt, gali žmoną išprievartaut. Ir gali tapti tuo pačiu lavonu, jei kokie kaimynai įskūs, kad buvai aktyviai prieš ruskij mir. Čia nėra, kažkoks unikalus, kokio pasaulyje nebuvę Rusijos pasiūlymas - 'pasiduokit, tai gal gyvensit'.
donatasv 2024-05-22 17:37
Tu nesuvoki elementaraus dalyko, kad ne visi karai yra laimimi. Pasidomėk kokią naudą davė tie kurie pabėgo iš Lietuvos. Kokią naudą davė tie kurie išliko ir išsaugojo tarkim Lietuvos tautiškumą. Brutali jėga ne visada sprendimas. Sveikas baimės jausmas gali atnešt ne tik tėvynės išdavystę kaip tu traktuoji bet jos išsaugojimą. Taip kad prieš smerkdamas pasidomėk.
Benediktas 2024-05-22 17:43
Kaip suprantu tu laikaisi požiūrio, kad Ukrainai ir sąjungininkams (šalims, kurios padeda Ukrainai) prieš Rusiją neįmanoma laimėti kariniu ir ekonominio poveikio būdu?
mindaugas.vaitiekūnas 2024-05-22 18:08
Guldyti galvą už prezidentą būtų gana kvaila. Čia tarsi į tavo namus įsilaužia nusikaltėliai, apiplėšia, padaro dar kokios fizinės/moralinės žalos, bet kadangi anie lietuviai, tai nieko prieš juos neturiu - na skamba kvailai Priežastis kodėl kovočiau su įsibrovėliais yra ta, kad jie yra įsibrovėliai. Ir man p* kas tas mūsų prezidentas ir kokias valdymo klaidas jis padarė. Šitą reikalą turi priimti kaip asmeninį reikalą - kažkas iš korumpuotos šalies atėjo į tavo namus nužudyti tavo artimųjų ir paskleisti savo korumpuotą-mėšliną ideologiją. Kas liečia prezidentą, tai tie reikalai turi būti vykdomi politiškai: jeigu mūsų prezidentas š primals, tai mūsų kaltė turi būti išreikšta per baudas ir sankcijas, o ne per mūsų piliečių mirtį. Na gal išskyrus atvejus, jeigu mes pirmi pultume anos šalies piliečius. Bet Lietuvai toks scenrijus (LT užpuola RU) veikiausiai nenusimato.
donatasv 2024-05-22 18:31
Aš ne taip pasakiau ir tu supratai tą ką nori, o ne tą ką parašiau. Išsaugot tėvynę galima ne tik ginklu ir ne tik ginklu ją reikia saugot.
UTF16 2024-05-22 18:49
Tai ką tu čia siūlai? Žmogus gal visą gyvenimą stengėsi, buvo doras, sąžiningas pilietis, mokėjo mokesčius ir balsavo, kad nebūtų karo. Ateina jo neišrinkta valdžia ir sukelia karą. Žmogus stengėsi ir jam neišėjo. Čia ateina kažkoks prietranka ir grasina susidorojimu, nes yra tokių, kurie už jį mirti atsisako. Jis tampa tuo, prieš ką pats kovoja.
Absoliutas 2024-05-22 21:08
Jeigu kaimynysteje gyvena agresyvus rusnaciai tai nesvarbu kokia pas mus valdzia bus, viena diena jie mus okupuos. Ir ne musu valdzia del to bus kalta. Kalti busim mes patys, kad nepakankamai ruosemes rusnacių invazijai. O tada rusnaciai mus kaip patranku mesa sius i kitus savo karus, pvz kaip buvo Afganistane 1979-1989 ir tada jau tikrai taves niekas neklaus ar nori ar ne.
donatasv 2024-05-22 22:31
Ne visai taip. Ukrainos žmonės nori į es, nori į nato bet jų valdžiai patogiau buvo sukt biznuką su rusnaciu. Toleravo visa tai iki 2013 ir paskui prasidėjo. Mūsų valdžia nesvarbu kas valdžioje +- visi dirbo, dirba ir tikiuosi dirbs, kad būtume ES ir NATO. Rusas bandė įpaišyt paksą į valdžią bet STT to neignoravo ir atliko tai kas priklauso. Ir kaip mums patiems ruoštis? Su kaimynais susimest ir nusipirkt tanką?
Benediktas 2024-05-22 23:04
Man vakarietiška tvarka daug labiau patinka, nei ruskij mir. Žmonės atvažiuoja kurti, o ne griauti ir niekinti. O tas Pi***dabolas atėjo sugriaut Ukrainos, nes per daug gerai pradėjo gyvent.
immortallt 2024-05-23 08:01
Taip, priešui, kuris supranta tik brutalią jėgą, kurio žodis neturi absoliučiai jokios vertės, kuriam genocidas yra priimtina, o žmogaus gyvybė, net ir savo piliečių, yra verta mažiau nei šovinys, tikrai yra tas priešas, nuo kurio apsiginti galima kuo nors kitu, nei brutalia jėga. Čia kaip bandymas susitarti su kokiomis kalimo staklėmis, kurios įjungtos ir neturi jokių apsaugų, kad įkiši ranką, o staklės tavęs nežalotų. Kalbėk kiek nori, kol staklių nesustabdysi, jos darys ką darė.
immortallt 2024-05-23 08:07
Dar pamiršai pridėti, vyrus paima į mafiją, išgyvenimo tikimybė 1/4. Vaikus gali išvežti į kitą namą, velniai žino kam atiduoti. Moteris į viešnamį. Vandenį ir elektrą atjungia, bet mokėti reikia, kaip ir mokėjai. Ukrainiečiai sukėlė karą... Viską apie tavo pasako. Smegenų nerasta. Tiesiog maskolių propagandos įrašai galvoje, kurie sukasi ratu.
UTF16 2024-05-23 10:06
Tau geriau žinoti. O nuo kada jų propaganda kalba, kad visus vyrus, kurie nenori dalyvauti kare, reikia išleisti iš šalies?
Benediktas 2024-05-23 10:19
Kas sako, kad nereikia gint šalies nes nepatinka prezidentas, reikia pasiduot, bėgt - žinutės labai panašios į propogandą. Tai gerai, nenori - bėk, negink - tik ne reikia čia trimituoti visiems. Eik geriau rusam tą pati parašinėk, kad nereikia pult Ukrainos, reik išvengt karo, tai nors naudos bus. Nes Putiną tai vistiek kažkam reikia sustabdyt.
UTF16 2024-05-23 10:33
Kaip gerai, kad mes negyvenam Ruskyne ir pas mus galima trimituoti. Kas čia kalba apie pasidavimą? Valdžia turi daryti taip, kad žmonės norėtų ją ginti. Nevadinti žmonių parazitais būtų pradžia. Tokie straipsniai yra signalas, kad žmonės nenori ginti tokios valdžios. Šalis pamažu žlunga ir niekas nežino, ką daryti.
immortallt 2024-05-23 10:45
Vieno žmogaus pasisakymas, dar ir turbūt iš konteksto ištrauktas, jei iš viso tiesa, nėra valstybės pozicija. Antra, tavo paties pasakymas, kad jei nenori žūti už šalį - bėk, galioja maskolynui. Tokiu atveju tu sakai, kad reikėtų žudyti visus maskolių piliečius, net ir išvykusius atostogauti (su maskolyno pilietybe). Gal ir nebloga mintis. Tuo tarpu, net neuždaroma Kaliningradui tranzito apskritai bet kokio. Šalis pamažu žlunga, tik kuri? Maskolynas?
UTF16 2024-05-23 11:00
Ką?
Benediktas 2024-05-23 11:49
Kokia prasmė trimitavimo, kad reikia bėgt, negint šalies jei nepatinka valdžia? Kas tą valdžią išrenka?