„Netikėta pačiai Rusijai.“ Slaptas planas. Skelbiama tikroji Charkivo puolimo data  ()

Anot analitikų, Rusijos vadovybė, matyt, nesitikėjo, kad ribotos pajėgos sugebės taip toli pažengti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-22 „Netikėta pačiai Rusijai.“ Slaptas planas. Skelbiama tikroji Charkivo puolimo data  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradiniuose Rusijos karinės vadovybės planuose buvo numatytas greitas veržimasis į Charkivo srities šiaurę. Tačiau ribota pajėgų grupė, dislokuota rajone, rodo, kad prieš puolimą planai pasikeitė. Apie tai rašo Karo studijų institutas (ISW).

Analitikai remiasi gegužės 20 d. „The Economist“ straipsniu, kurio autoriai tikriausiai buvo susipažinę su Rusijos armijos kariniais planais dėl puolimo Charkivo ir Vovčansko kryptimis.

Planų sudarymo datos nėra. Pagal jį, buvo numatyta per 72 valandas įsiveržti į Borščovos kaimą (20 km į šiaurės rytus nuo Charkivo ir apie 16 km nuo sienos). Be to, Rusijos planuose taip pat buvo numatyta veržtis į Pečenihus (apie 50 kilometrų nuo sienos).

[Vokietija!] Fantastiškos kainos belaidis aukšto slėgio plovimo įrenginys - nuostabus daiktas automobiliui ir namams. Ribotas kiekis
4008 7

Puiki kaina!

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Išsamiau

Rusijos puolimą planuota pradėti gegužės 15-16 d. – kodėl puolimo operacijos buvo nukeltos į gegužės 10 d., nežinoma. ISW skaičiavimais, nuo gegužės 10 d. Rusijos kariai pasistūmėjo daugiausiai 10 kilometrų gylyn Charkivo kryptimi ir daugiausiai 7 kilometrus Vovčansko kryptimi.

Gegužės 2 d. Ukrainos GUR viršininko pavaduotojas generolas majoras Vadymas Skibickis pranešė, kad Rusijos kariai prie sienos sutelkė apie 35 000 karių ir planuoja sutelkti iš viso 50 000–70 000. Rusijos pajėgos pradėjo veržtis į priekį, kai karių grupė dar buvo nepakankamai sukomplektuota.

 

Anot analitikų, Rusijos vadovybė, matyt, nesitikėjo, kad ribotos ir nepakankamai aprūpintos pajėgos taip toli pažengs į priekį. Ukrainos atsargos karininkas pažymėjo, kad po nesėkmių 2022 metais Rusijos pajėgos sutelkė dėmesį į „šliaužiantį puolimą“, o ne į greitą operatyvinį puolimą gylyn.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(18)
(-11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()