Sensacinga žinia. „Kinija pradėjo tiekti mirtinus ginklus.“ Tai gali būti pasaulinio konflikto pradžia  (3)

Prekyba tarp dviejų šalių išaugo 65 proc.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-23 Sensacinga žinia. „Kinija pradėjo tiekti mirtinus ginklus.“ Tai gali būti pasaulinio konflikto pradžia  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK gynybos sekretorius Grantas Shappsas sakė, kad Kinija pradėjo tiekti Rusijai mirtinus ginklus, skirtus panaudoti karui Ukrainoje.

„Turime įrodymų, kad Rusija ir Kinija bendradarbiauja kurdamos karinę įrangą, skirtą naudoti Ukrainoje. Amerikos ir Jungtinės Karalystės žvalgyba paskelbs informaciją, jog mirtina pagalba iš Kinijos ateina į Rusiją, o paskui vežama į Ukrainą“, – BBC cituoja G. Shappsą. Apie kokio tipo ginklus kalbama, jis nepatikslino.

G. Shappsas sakė, kad prekyba tarp dviejų šalių išaugo 65 proc., o tai „rodo, kad čia kalbame apie daug glaudesnius santykius“. „Tai nauja žvalgybos informacija, kurią šiandien galiu išslaptinti – ji rodo apie tai. Manau, kad tai labai svarbu“, – sakė ministras.

[Vokietija] Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės tik 162€! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG D500“)
2835 1

Labai gera kaina + PayPal akcija

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Balandžio pabaigoje „Reuters“ pranešė, kad Kinija suteikė uostą Rusijos krovininiam laivui, kuris dalyvavo gabenant ginklus iš Šiaurės Korėjos į Rusiją. Kalbėta apie Rusijos laivą „Angara“, kuris nuo 2023 metų rugpjūčio mėnesio į Rusijos uostus gabeno tūkstančius konteinerių, spėjama, su Šiaurės Korėjos amunicija.

Kinija iki šiol pozicionavo save kaip neutralią Rusijos ir Ukrainos konfliktui šalį, tačiau nebegali būti tokia laikoma, tuomet sakė JAV ambasadorė prie NATO Julianne Smith. Pasak jos, JAV mato Kinijos „vis aktyvesnę materialinę paramą“ Rusijai.

 

Siekdami spaudimo Pekinui, amerikiečių pareigūnai parengė planą įvesti sankcijas Kinijos bankams, aptarnaujantiems produktų, kurie gali būti naudojami ginklų gamyboje, eksporto operacijas. Kongresas taip pat parengė įstatymo projektą, kuris leistų taikyti sankcijas „bet kuriai Kinijos bendrovei“, kuri, jei nustatyta, vykdė tokius veiksmus.

Savo ruožtu Europos Sąjunga ruošiasi įvesti sankcijas laivams, gabenantiems karinę įrangą iš Šiaurės Korėjos į Rusiją. Apribojimai gali būti paskelbti kaip dalis 14-ojo sankcijų Rusijai dėl karo Ukrainoje paketo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(3)
(32)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)