„Tai buvo galingiausia viso karo ataka.“ Ką išdarinėja ATACMS (Video)  ()

Apšaudytas Krymas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-24 „Tai buvo galingiausia viso karo ataka.“ Ką išdarinėja ATACMS (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos atakavo Krymą bepiločiais orlaiviais ir ATACMS raketomis, praneša kanalas „ChP-Sevastopol“. Sprogimai įvyko Jaltoje, Aluštoje, Džankojuje, Simferopolyje, Eupatorijoje ir Bachčisarajuje. Išpuolį patvirtino ir Maskvos paskirtas Krymo „gubernatorius“ Sergejus Aksionovas. Pasak jo, per apšaudymą žuvo du civiliai.

„Tikriausiai smogta 126-ai Rusijos Juodosios jūros laivyno pakrančių gynybos brigadai“, – rašoma „Krymskij Veter“ puslapyje. Taip pat, jo žiniomis, ataka galėjo būti įvykdyta prieš FSB karinį dalinį netoli Aluštos.

[Vokietija+Rekordinė kaina] Tik 80€ fantastiškas 2in1 suvirinimo aparatas! Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
4310 9

Mažiausia kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

„Pranešama, kad buvo trys sprogimai Sevastopolio Belbeko aerodromo teritorijoje, taip pat viena oro gynybos serija Novofedorivkos srityje ta pačia kryptimi. Iš viso buvo aštuoni sprogimai“, – praneša „Krymskij Veter“.

Gegužės 17-osios naktį Ukrainos ginkluotosios pajėgos įvykdė galingiausią viso karo oro ataką. Vien smogimui į Krymą buvo panaudota daugiau nei 50 dronų. Dėl išpuolio Sevastopolyje buvo apgadinta to paties pavadinimo pastotė, prasidėjo elektros tiekimo pertrūkiai.

 

Prieš tai Ukrainos ginkluotosios pajėgos 24 valandas apšaudė ATACMS raketomis pusiasalyje esantį Rusijos Belbeko karinį aerodromą. Pasak „New York Times“ tyrėjo Christiano Trieberto, Ukrainos kariškiams pavyko sunaikinti du „MiG-31“, vieną „Su-27“ ir apgadinti vieną „MiG-29“. Taip pat buvo susprogdinta kuro saugykla, esanti šalia pagrindinio aerodromo kilimo ir tūpimo tako. Rusijos gynybos ministerija tuomet pranešė apie neva sėkmingą oro gynybos darbą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(0)
(63)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: