[ŽT] „Krenta kaip lapai nuo medžių.“ Kas vyksta su rusų karo lėktuvais  ()

Juodoji rusų serija tęsiasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė nuolat bando pralaužti Ukrainos gynybines linijas ir taip praranda vis daugiau vertingos technikos.

Ukrainiečiai praneša, kad dar vienas rusų Su-25 buvo numuštas Donecko srityje, kur vyksta intensyviausios kovos. Agresorių kariuomenė ten bando pralaužti priešo gynybą ir perkelti fronto liniją. Tačiau, kaip paaiškėjo, gynėjai smarkiai priešinasi, nes į numuštų orlaivių sąrašą įtraukė dar vieną mašiną. Rusijos lėktuvai krenta kaip lapai nuo medžių, praneša „Wirtualna Polska“.

Sunaikintas Su-25 yra mažiausiai ketvirtas per pastarąsias dvi savaites iš Rusijos arsenalo išbrauktas orlaivis, pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas. Tai reiškia, kad bendri Rusijos karinių oro pajėgų nuostoliai didėja ir viršija dar neseniai apibrėžtą maždaug 350 sunaikintų mašinų skaičių. Verta pridurti, kad, pasak karo analitiko Oleksijaus Getmano, Rusijos kariuomenė šiuo metu turi mažiau nei 200 lėktuvų Su-25, kuriuos ukrainiečiai vis dažniau naikina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: