„Trigubas smūgis artimiausiu metu.“ Kas žinoma  ()

Artimiausiu metu negalima atmesti trigubo smūgio, sako ekspertas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos vadovas Vladimiras Putinas atvyko į Baltarusiją rengti puolimo prieš vieną iš NATO šalių.

Tokią nuomonę išsakė karo ekspertas Tarasas Zahorodnas.

„Putino veiklą Baltarusijoje laikau pasirengimu atakai prieš vieną iš NATO šalių. Greičiausiai Kinija to reikalauja iš Putino mainais į išteklius. Kinijai reikia, kad Rusija visiškai atsiribotų nuo Vakarų ir taptų jos sąjungininke. Neatmetu, kad Kinija pareikalaus Rusijos dalyvavimo užimant Taivaną. Nes nuosavo laivyno gal ir nepakaks, bet Rusija jį turi.

Tai primena situaciją, kurioje pati Kinija atsidūrė 1969 m., kai ji užėmė Damansko salą (Ženbao, kin. 珍宝). JAV pareikalavo įrodymų, kad pagaliau Kinija baigė reikalus su SSRS mainais į santykių atšilimą ir JAV išteklius. Kinija gavo tai, ko norėjo, o JAV susilpnino SSRS, nes ši buvo priversta išlaikyti didžiulę karių grupę pasienyje su Kinija.

 

Neatmetu, kad artimiausiu metu Kinija vienu metu atakuotų NATO, Taivaną ir Pietų Korėją. Ko tikisi Pekinas? Akivaizdaus Sullivano-Burnso* grupės neadekvatumo nuolat pataikauti agresoriams ir Bideno baimės eskaluoti reikalus prieš rinkimus. Norėčiau klysti, bet labai panašu į tai“, – sako Zahorodnas.


* JAV nacionalinio saugumo patarėjas Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas), CŽA direktorius Williamas Burnsas (Viljamas Bernsas).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(18)
(-8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()