„Tai viską keičia. Krymo tiltas sudaužytas į šipulius“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2024-05-28 21:06
Šitą mintį visada palaikiau ir tai būtų tinkamiausais sprendimas Ukrainai, ne pats geriausias bet pagal duotąją situaciją tinkamiausias. Tik klausimas ar grįš regionai nes tai prorusiški regionai, kurie po okupacijos dar labiau pasinėrė į ruskio įtaką. Nebent ruskis ir toliau degraduos (kas labai tikėtina po karo), o su vakarais Ukraina per laiką vistiek suklestės jei aktyviai kratysis korupcijos. Tauta užsispyrus, darbšti ir sugebanti dirbt ne tik fiziškai bet ir galva. Dėl sušikto žemės gabalo ir taip jau prarado pusę žmonių. Bet be nato visa šita kova bus beprasmė.
Benediktas 2024-05-28 21:10
Ok, galima 20% palikt Rusijai, pasirašyt taikos sutartį, bet nepripažinti tų žemių Rusijos dalimi, o likusią Ukrainą priimt į NATO. Rusijai sankcijų nenuimt. Toks dalykas dar būtų racionalus.
donatasv 2024-05-28 21:22
Va čia ir yra baisiausia, kad nieko šioje situacijoje nėra racionalaus. Ruskiui nugalėti prireiks kiek? 10 metų kol karo ekonomika pradės byrėt? Kiek dar sugriaus Ukrainos ir nužudys Ukrainiečių per tą laiką? Negano to visa laiminga pabaiga šakėm ant vandens parašyta. Jei kovosi nebūtinai atkovosi.
Benediktas 2024-05-28 21:29
Bet mes žinom, kad Ukrainos i NATO nepriims is karto, net jei butu pasirasytos paliaubos. O tai butu tik laiko Rusijai atskgauti davimas. Nes vakarai vis tiek bus atsipalaidave, kaip ir dabar, o Rusija ruosis 100% procentų.
kestutisz 2024-05-28 21:39
Bet niekas neatšaukė(?) tos sąlygos, kad kol yra teritorinių konfliktų - niekas niekur nepriims. Atiduoti ir apsimesti jog ne ne, viskas gerai? Tiesiog, deja, nėra kito varianto nei duoti užpuolikui į dantis. Pvz. Mariupolį praeitą kartą pavyko apginti, bet tai nesutrukdė pareikšti pretenzijas į jį dabar. Tas pats bus pirmiausia su Charkovu. Ir taip be galo. Labiausiai aišku keista dėl kitų šalių reakcijos, ten ta minimali pagalba, kad tik neužerzinti. Negalvojant jog ukrainiečių kantrybė ne begalinė, ir kad kokią branduolinę katastrofą manau irgi gali suorganizuoti patys. Jau dabar vis pasibeldžia į kokius strateginius objektus, vis patikrina reakciją, bet visi apsimeta šlangomis.
donatasv 2024-05-28 21:43
Europa neatsipalaiduos, sudarys sutartis išplės gynėjo sarašą agresijos atveju ir galutiniam taške ruskeliui bus dar sunkiau pradėt išnaujo. Kitas reikalas pagrindinė kliūtis Ukrainai įstot į nato buvo, yra ir bus ruskelis. Jei gavai raštišką leidimą stot į nato imk jį ir bėk. Aišku neužteks bėgt reiks dirbt, kad procesas būtų kuo spartesnis.
Benediktas 2024-05-28 21:46
Sunku tuo patiket. Nebent būtų įsipareigojimai su milziniskomis baudomis, kad per tam tikra laika tures pagaminti tiek ir tiek ginklu, skirti tiek ir tiek biuzeto, Padidintu kariuomens iki tam tikro skaiciaus, aprupins Ukraina tiek ir tiek ginlu per sutarta laika, apmokints konklretu skaiciu kariu. Jei tokio rastisko isipareigojimo nebutu - netikeciau vakarais.
kestutisz 2024-05-28 21:54
Net jei visa tai padarys - 100% kad nepadės, o dar ir be galo "susirūpinusiai" neleis viso to naudoti bandant jėga atsiimti tuos 20%. Čia absoliutus akligatvis.
donatasv 2024-05-28 22:04
NATO jau yra susitarimai minimum 2 proc nuo bvp, o su tuo ateis visa kita, šitą argumentą galima pamiršt. Trumpas labai puikiai parodė europai kokiu keliu ji turi eiti ir ką ji turi daryt.
Benediktas 2024-05-28 22:10
Na tai nieko tai negarantuoja - pilna saliu su maziau nei 2%. Kas pasikeis, jei bus paliaubos - niekas - dar labiau šalys atsipalaiduos. Kiekviena salis prendzia atskirai kiek ji nori prisideti prie Ukrainos. Ukrainai - nebent padetu dvisales sutartys kuriu ji jau pasirase nemazai. Bet Ukrainai priotruks zmoniu, nes ekonomiskai Ukraina bus nepatraukli, is uzsiienio negris, i sali, kuri nera NATO, ir niekas neinvestuos i tokia sali.
Absoliutas 2024-05-28 22:15
Jokios taikos nebus. Jeigu rusnaciai laimes Ukrainoje, tik laiko klausimas kada jie vel puls kita šalį, o į fronta mes okupuotus ukrainiečius.
donatasv 2024-05-28 22:37
O kas investuos į Ukrainą jei reiks kariaut 10 metų? Kas investuos į degraduojančią šalį kurios ateitis neaiški? Žmonės bėga kaip žiurkės iš skestančio laivo. Su tokia vizija laukia šviesi ateitis kariaujam toliau ir tikrai laimėsim. Kitas reikalas karo ekonomika stipri tik vykstant karui. Pasibaigus karui burbulas bliūkšta, arba sparčiai turi pradėt kitą karą. Gavus ruskio leidimą nieks netems gumos su stojimo procedūromis ir neprikaišios visokių nesamonių, kad tik rast bet kokią priežaštį, kad nepriimt Ukrainos. Max būtų švedijos situacija įstojimui į NATO, o po visko jau tvarkytūsi. Kaip ir sakiau vienintelė priežastis dėl ko nepriėmė Ukrainos yra ruskio ne.
Benediktas 2024-05-28 22:41
Sakyciau jokiu taikos sutarciu, be isipareigojimu priimti i NATO greitu laiku - vos ne is karto, nes kitu atveju rusai ims Charkiva ar Kijeva ir t.t. Cia vakarams reikia priimti teisingą sprendimą - nugaleti Rusiją siame kare - kokiom priemonem - nevarbu, jei nesugeba Ukrainos priimt i NATO is karto. Visi kiti sprendimai - sprendimai is bejegiskumo. Vis svarbu, ka Putinas pagalvos ar pasakys.
donatasv 2024-05-28 23:00
Nato mano pasisakymuose yra pagrindinis aspektas be kurio griūva bet kokio tipo taika su rusija.
Benediktas 2024-05-28 23:16
Arba NATO is karto teritorijoms, kurias valdo Ukraina, arba kariaut toliau. Nelabai matosi daugiau protingu sprendimu.
SPeed_FANat1c 2024-05-29 11:54
Tai kur tas sudauzytas tiltas ? Kas cia per vejai