„Sunaikina net pasenę Vakarų ginklai.“ Naujausia rusų ginkluotė pasirodė visiškai bevertė  ()

Rusai gali nusivilti.


S-400 priešlėktuvinių raketų sistema
S-400 priešlėktuvinių raketų sistema
© Boevaya mashina (CC BY 3.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:S-400_5P85T2_Moscow_2015.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

S-400 laikoma technologiškai pažangiausia Rusijos priešlėktuvinių raketų sistema. Karas Ukrainoje parodė, kad ji nėra be trūkumų ir, pasak kai kurių ekspertų, nepateisino lūkesčių, rašo „Wirtualna Polska“.

Rusai skelbia, kad S-400 gali numušti ne tik orlaivius ir sraigtasparnius, bet ir sparnuotąsias raketas ir net balistines raketas, skriejančias net 4,8 km/s greičiu.

[Kuponas+Vokietija!] Puikios kokybės pripučiamos „Lixada“ SUP irklentės smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
2837

Ypatingai geros kainos

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Apie S-400 pajėgumus dažnai diskutavo ne tik rusai. Tarptautinis strateginių tyrimų institutas (IISS) prieš prasidedant karui Ukrainoje perspėjo, kad tai „viena pažangiausių oro gynybos sistemų pasaulyje“. Ilgai besitęsiantis konfliktas atskleidė silpnąsias S-400 vietas. Ukrainiečiams jau pavyko sunaikinti daugiau kaip dešimt tokių kompleksų. Tam jie naudojo ne tik moderniausią iš Vakarų gautą paramą, bet ir senesnius ginklus, kurie teoriškai neturėtų kelti grėsmės rusų liaupsinamai oro gynybos sistemai, rašo „Wirtualna Polska“.

 

Hagos strateginių studijų centro analitikas Fredrikas Mertensas, kurį cituoja portalas „Business Insider“, mano, kad „atrodo, kad S-400 kyla problemų perimant balistines raketas“. Rusų požiūriu, tai kelia nerimą, nes konkuruojančios senesnės JAV „Patriot“ sistemos veikia geriau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(0)
(52)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()