„Branduolinis karas atšaukiamas neribotam laikui“ (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2024-05-29 18:02
"Sąjungininkų prašymas" irgi turbūt tėra spėjimas. Ukraina tai galėjo sugalvoti pati: jeigu sunaikinsime šiuos radarus, RU neturės kaip apsiginti nuo branduolinių ginklų, ko pasekoje, UA sąjungininkai nebijos tiekti Ukrainai ilgojo nuotolio ginklus ir leisti jais smogti į RU teritoriją. Ir šiaip tokios operacijos yra gerai apgalvotos "ilgalaikėje perspektyvoje", t.y. kokius rezultatus tai duos. Tokią operaciją nėra lengva suplanuoti, be to reikia ilgojo nuotolio ginklų, kurie irgi nesimėto. Tad iš principo tik kvailys gali manyti, kad tai "bereikalinga operacija"
kestutisz 2024-05-30 09:57
Išvada manau briedas tiesiog. Tie radarai yra ne tam, kad apsiginti (niekas globalaus karo metu nelabai tikisi ir apsiginti), o kad ramiau jaustis ir nespausti to mygtuko iagaminėlyje (ir svarbiausia iš streso nesupainioti lagaminėlio). Žodžiu manau tikslai kiti - atitraukti priešlėktuvines pajėgas prie tokių objektų, na ir gal liliputiną neribotam laikui įkišt į bunkerį, nes na jam tada kažkaip gal neramiau bus.
immortallt 2024-05-30 10:16
Tie radarai yra tam, kad prieš gaunant smūgį į savo paleidimo sistemas, spėti paleisti atsakomąjį smūgį. Būdami civiliais niekada nežinosime, kas vyksta iš tikrųjų. Tas pats pareiškimas dėl Patriot sistemos panaudojimo apribojimų ir įspėjimo, kad panaudojus dar kartą daugiau netieks raketų, galėjo būti sutartas dar prieš paleidžiant raketą ir padarytas šou. O galėjo taip iš tikrųjų būti. Maskovijoje gali darbuotis ukrainiečiai, o gali darbuotis ir NATO kariai, ar jungtinis kažkoks dalinys. Niekada nesužinosime. Viešai galbūt verkia, kad negauna ginklų ir tuoj žlugs kažkuri gynybinė linija, praktiškai, tikisi, kad maskoliai bandys pasinaudoti šita skelbiama žinia, šturmuos frontą ir bus sudaužyti. O gal verkia, nes iš tikrųjų yra taip blogai. Ir ne, eiliniai kariai esantys fronte to nežinos.
HardAxe 2024-05-30 14:06
radaras yra didelis, labai brangus ir labai lengvas taikinys klišam dronui.Jis dargi nejuda ir toli nuo civilių. Kiek S300/S400 dabar važiuoja jų ginti? Kiek karinio biudžeto skirta atstatymui?
kestutisz 2024-05-30 18:27
Niekas jų brangia oro gynyba negynė ir negins. Ir dar vakariečiai paprašys jų nebejudinti. Nes tai nėra normalus ginklas, o suteikia psichologinę ramybę. Visiems. Nes kol jie rodo jog viskas ramu, o išprotėjęs sako leidžiam raketas - tarpiniai sluoksniai gali ir suabejoti.