Kai visos viltys atrodė galutinai prarastos. Neįtikėtina kas atskubėjo į pagalbą Ukrainai  ()

„Deramasi su kitomis šalimis dėl „Patriot“ sistemos surinkimo.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-30 Kai visos viltys atrodė galutinai prarastos. Neįtikėtina kas atskubėjo į pagalbą Ukrainai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ieškant Ukrainai papildomų „Patriot“ oro gynybos sistemų Vokietijai nepavyko. Pasirodo, Nyderlandai turi kitokį planą kaip tokiais ginklais sustiprinti Ukrainą.

„Patriot“ – amerikietiška „žemė-oras“ oro ir priešraketinės gynybos sistema, kuri dėl savo veiksmingumo (įrodyta ir per karą Ukrainoje) turi labai aukštą reputaciją. „Raytheon“ sukurta sistema susideda iš kelių elementų – paleidimo įrenginio, valdymo posto ir fazinio masyvo radaro, atsakingo už taikinių aptikimą. Jos montuojamos ant automobilių platformų, taip užtikrinamas didelis mobilumas.

Iki šiol Ukraina gavo keletą „Patriot“ baterijų, kurios greičiausiai naudoja radarą AN/MPQ-53 ir todėl gali aptikti taikinius maždaug iki 170 km atstumu. Kalbant apie raketas, siunčiamas į frontą, turėtume kalbėti apie PAC-2 GEM-T, užtikrinančias maždaug 160 km skrydžio nuotolį ir aprūpintas tradicine kovine galvute.

Šių metų balandį Vokietija, reaguodama į Ukrainos raginimus, paskelbė, kad Ukrainai ieškos „Patriotų“ visame pasaulyje. Nieko neišėjo, nes nėra šalių, pasirengusių atiduoti šiuos ginklus Ukrainai. Tačiau Nyderlandų valdžia turi kiek kitokį planą.

Jame daroma prielaida, kad atskirus komponentus ir dalis tieks jas turinčios šalys (įskaitant Nyderlandus) ir dėl to bus galima sukurti Ukrainai visą „Patriot“ sistemą. Tačiau iniciatyvą gali paremti ir kiti partneriai, pvz., amunicija.

 

„Deramasi su kitomis šalimis dėl „Patriot“ sistemos surinkimo ir ukrainiečių ekipažų apmokymo. Mūsų pasiūlymo dėka, jei kitos šalys partnerės galės aprūpinti dalimis ir amunicija, sugebėsime greitai perduoti Ukrainai bent vieną pilną „Patriot“ sistemą“, – sakė Nyderlandų gynybos ministrė Kajsa Ollongren.

Šalių, su kuriomis Nyderlandai šiuo metu derasi, sąrašas neatskleidžiamas. Pastarosiomis dienomis Ispanija paskelbė apie „Patriot“ raketų perdavimą Ukrainai. Jos bus naujausio, didesnio pagalbos paketo dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(2)
(42)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()