Mirtini ginklai Rusijai. „Išaugo“ iš ten pat kaip Sovietų Sąjunga (Video)  ()

Pekinas bijo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija turi daug mirtinų ginklų, kuriuos galėtų tiekti šaliai agresorei Rusijai. Juk KLR „išaugo“ iš tos pačios technologinės struktūros kaip Sovietų Sąjunga ir šiuolaikinė Rusijos Federacija.

Tačiau Pekinas bijo tiekti tokius ginklus Rusijos Federacijai ir sunku prognozuoti, ar jis apsispręs, nes Kinijai už tai gali grėsti rimtos sankcijos. Tokią nuomonę interviu „Glavred“ išsakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas ir karo analitikas Petro Černikas.

„Kinija turi ką tiekti Rusijai. Ji išaugo iš tos pačios technologinės struktūros, kaip ir Sovietų Sąjunga, ir šiuolaikinė Rusijos Federacija. Jie netgi modernizavo „Grad“ MLRS, kurio nuotolis buvo padidintas nuo 16 iki 30 kilometrų. Ar Kinija nuspręs perduoti mirtinus ginklus Rusijos Federacijai? Sunku atsakyti. Čia KLR susiduria su esminiu principu: norint tapti pasaulio hegemonu, būtina pradėti karą. Kitų scenarijų nėra“, – pažymėjo Černikas.

Tačiau Kinijos problema ta, kad 80 % jos ekonomikos yra integruota į euroatlantinę erdvę. Pekinui gali grėsti sankcijos, kurios atneš rimtų, net pasaulinių nuostolių, teigia karo ekspertas.

 

„Sunku pasakyti, kas nugalės: Xi Jinpingo noras jaustis valdovu ar pragmatiškas kapitalizmas. Kai Stalinas siekė pasijusti pasaulio valdovu, jokie blaivūs skaičiavimai jo nesustabdė. Stalinas netgi įvykdė operaciją „Bagration“, kuri sveiko proto požiūriu buvo absurdiška“, – sakė Černikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(5)
(34)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()