„Reali galimybė sugrąžinti Rusijos laimėtas teritorijas“  ()

Kyjivas turi pritraukti į karinę tarnybą kuo daugiau kovai pasirengusių ir talentingų žmonių.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=801532495493164&set=pb.100069092624537.-2207520000

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į pensiją išėjęs JAV karinių oro pajėgų pulkininkas Cedricas Leightonas teigia, kad 2024-ųjų pabaigoje Ukrainos fronte gali susidaryti aklavietė, kuri gali būti išspręsta 2025 metais, jei Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms bus palankios sąlygos. Savo nuomonę šiuo klausimu jis išsakė interviu leidiniui „LIGA.net“.

Visų pirma, jo buvo paklausta, kokie yra labiausiai tikėtini scenarijai Ukrainai iki 2024 metų pabaigos. Anot C. Leightono, kol nebus naujo masinio Vakarų pagalbos antplūdžio, didelė tikimybė, kad tai, kas vyksta dabar Volčansko mūšyje ir kas vyko kovose dėl Avdijivkos, įvyks ir kitose vietose.

„Ukraina labai stengiasi priešintis Rusijai. Tai laiko klausimas. Jei netrukus ateis Vakarų pagalba, Ukrainos pajėgos pašauks reikiamą skaičių karių ir juos apmokys, tada šalis galės sustabdyti Rusijos veržimąsi į priekį. Iš esmės aklavietę fronto linijoje pamatysime 2025 m., jei sąlygos bus palankios Ukrainai.“

[Kuponas+Vokietija!] Puikios kokybės pripučiamos „Lixada“ SUP irklentės smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
2883

Ypatingai geros kainos

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Jis taip pat teigė, kad Ukrainos stiprybė yra gebėjimas kurti naujoves, netradicinės karinės pastangos, tai, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos kariauja gynybiniame kare ir turi reikšmingų taktinių žvalgybos pajėgumų.

„Silpnybė ta, kad Vakarų pagalba, kurios tikimasi, yra per lėta, jog pasiektų frontą. Ukraina turi išeiti iš sekinančio karo. Jo pratęsimas reiškia, kad kovoji Rusijos sąlygomis. Būtent Ukraina turi nustatyti karo sąlygas. Vėl turite būti judrūs, kaip ir 2022 m., mūšiuose dėl Kyjivo ir Chersono“, – pažymėjo C. Leightonas.

Anot jo, jei Ukraina sugebės padidinti savo kariuomenės judrumą ir patobulinti vadų bei dalinių taktinius įgūdžius, atsiras reali galimybė sugrąžinti bent dalį pastarojo meto Rusijos laimėtų teritorijų.

 

Jis pažymėjo, kad Ukrainos tikslas išlaikyti nepriklausomybę ir sukurti sąlygas greitam įstojimui į NATO ir ES: „Greiti ir ryžtingi žingsniai, priverčiantys rusus pereiti į gynybą, paspartins karo pabaigą“.

Be to, C. Leightonas komentavo mobilizacijos procesą: „Jei JAV būtų panašioje situacijoje, greičiausiai atnaujintume masinį šaukimą. Šiuo metu mūsų karinė tarnyba yra savanoriška, tačiau invazijos ar panašios krizės atveju pradėsime telkti ir vyrus, ir moteris.“

Kaip pridūrė ekspertas, JAV šaukiamasis amžius buvo 18 metų – tai yra tradicinis amžius, kai žmonės pradėjo karinę tarnybą. Todėl C. Leightonas stebisi, kad šaukimo amžius Ukrainoje buvo 27, o dabar – 25 metai. Anot jo, atsižvelgiant į Ukrainos ir Rusijos skirtumą, Kyjivui svarbu pritraukti tiek kovai pasirengusių ir talentingų žmonių, kiek reikės sėkmingam karui.

 

Amerikiečių kariškis taip pat buvo paklaustas, ar Ukrainoje įmanomas „Korėjos scenarijus“, numatantis, kad čia bus dislokuotos JAV karinės bazės, ir ar prezidentas Joe Bidenas ar šalies kandidatas į prezidentus Donaldas Trumpas galėtų su tuo sutikti:

„Abejotina, kad potencialus prezidentas D. Trumpas sutiktų su JAV karinėmis bazėmis Ukrainoje ir prezidentas J. Bidenas iš pradžių būtų prieš tai, bet jį būtų galima įtikinti, jei būtų parodyta šio žingsnio strateginė nauda.“

Jis priminė, kad JAV karių dislokavimas Pietų Korėjoje ir Vakarų Vokietijoje užkirto kelią invazijai Šaltojo karo metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(5)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()