„Rusijos oro gynyba visiškai neegzistuos.“ Netikėta žinia (Video)  (1)

Rusijos Federacijos teiginiai apie jos branduolinius ginklus ir šalies agresorės pajėgumus yra kiek perdėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netoli Orsko, Orenburgo srityje Rusijos Federacijoje, galėjo būti sunaikintas  „Voronež M“ tolimojo taikinio aptikimo radaras. Jis „žiūrėjo“ į Kiniją ir Iraną, sakė Anatolijus Chrapčinskis, elektroninės kovos įrangos bendrovės generalinio direktoriaus pavaduotojas, aviacijos ekspertas.

„Jei pataikome į priešo radarus, Rusijos oro gynybos darbas visiškai sustoja. Sugriauta „Voronež-M“ stotis, esanti netoli Orsko, Orenburgo srityje, yra išankstinio įspėjimo sistema apie branduolinių ginklų panaudojimo prieš Rusijos Federaciją grėsmę. Rusijos radaras turėjo matyti visa tai ir pranešti kariuomenei, kad prieš ją buvo panaudoti ginklai. „Voronež-M“ yra pietuose ir žvelgia Kinijos bei Irano link“, – televizijos kanale „Espresso“ pabrėžė ekspertas.

A. Chrapčinskis pažymėjo, kad tokiais išpuoliais Ukraina demonstruoja, jog Rusijos Federacijos teiginiai apie jos branduolinius ginklus ir šalies agresorės pajėgumus yra kiek perdėti. Anot jo, Maskva net negali apsaugoti tokių strategiškai svarbių objektų, kurie „perspėja apie galimą branduolinio ginklo panaudojimą“.

 

„Taip pat nereikia pamiršti, kad anksčiau sunaikinta „Konteiner“ tipo radaro sistema leido rusams matyti tam tikrą Ukrainos teritorijos plotą, todėl tai yra strateginis smūgis ruso įvaizdžiui ir galimybėms aptikti bet ką oro erdvėje Matome vis daugiau smūgių į strateginius Rusijos Federacijos taikinius, o tai leis ukrainiečiams geriau kovoti su vakarietiško tipo įranga, kai bus gautas leidimas“, – apibendrino jis.

 

Jei bus patvirtintas smūgio į „Voronež M“ sistemą Orske efektyvumas, tai bus 50% visų Rusijos Federacijos radarų, atsakingų už sąlyginę kryptį „pietūs-pietryčiai“, išjungimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(1)
(27)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: