Istorinis žingsnis. Ką Ukrainai dovanoja Švedija. Fantastika!  ()

Įspūdingas paramos paketas.


ASC 890
ASC 890
© Gnolam (CC BY-SA 3.0)|https://commons.wikimedia.org/wiki/File:S_100B_at_Malmen_2010-06-13_1.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švedija paskelbė, kad Ukrainai dovanoja tolimojo radiolokacinio aptikimo (AWACS) orlaivį ASC 890. Švedijos vyriausybė pabrėžė, kad šis pažangiųjų technologijų orlaivis suteiks Ukrainai naujų oro ir jūrų taikinių radiolokacinės žvalgybos ir kontrolės pajėgumų. 

Pažangiomis technologijomis aprūpintas ASC 890 gerokai pagerins Ukrainos gebėjimą aptikti ir sekti taikinius dideliais atstumais. Šie pajėgumai apima geresnį objektų ir laivų atpažinimą, palyginti su tradiciniais radarais, o tai labai svarbu veiksmingai oro gynybai. 

Net 2 kartus pigiau, nei konkurentai! Iš Vokietijos aukščiausios kokybės žuvų masalo nuplukdymo laivas su GPS (Video)
2163 1

Mažiausia kaina šiais metais

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Su nuotolinio valdymo pulteliu - iki 500 metrų

Integruotas GPS

Nugabena iki 2kg masalo

12000mAh baterija

LED žibintai - pravartu nakties metu

Išsamiau

Nors tiesioginis ASC 890 naudojimas virš Ukrainos teritorijos gali būti apribotas dėl sunaikinimo rizikos, orlaivis vykdys misijas kaimyninių šalių oro erdvėje, teikdamas svarbią žvalgybinę informaciją ir palaikydamas oro gynybos operacijas saugiu atstumu. 

Švedija pripažįsta, kad ASC 890 perdavimas turės įtakos jos gynybos pajėgumams, ir kaip kompensaciją planuoja įsigyti naują bepilotį orlaivį „Global Eye“. 

 

Be ASC 890, Švedija į paramos paketą įtraukė raketas Rb 99 (licencijuota JAV AIM-120B AMRAAM versija), kurių paleidimo nuotolis siekia iki 70 km ir kurios gali būti naudojamos tiek orlaiviuose, tiek antžeminėse oro gynybos sistemose. Šios raketos suteiks Ukrainai papildomų oro gynybos pajėgumų. 

Į naująjį 13,3 mlrd. kronų paramos paketą taip pat įtraukti 155 mm artilerijos sviediniai. Be to, neseniai Švedija iš „BAE Systems“ užsakė Ukrainai naujų pėstininkų kovos mašinų CV90 partiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(0)
(64)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()