„Zona grąžinama.“ Audringi įvykiai. Lenkija siunčia kariuomenę  ()

Pašaliniams asmenims ten patekti draudžiama.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© expresselblag (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/soldier-the-military-poland-rp-935086/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkija atnaujina 200 metrų pasienio buferinę zoną ir siunčia į Baltarusijos pasienį naujus dalinius. Apie tai Dubičių-Čerkevnų mieste pareiškė gynybos ministras Vladislavas Kosiniakas-Kamyšas ir ministras pirmininkas Donaldas Tuskas.

„Šiandien tie, kurie tarnauja pajėgose, rekomendavo mums kuo greičiau grąžinti 200 metrų buferinę zoną, kur ji būtina efektyviems viešųjų tarnybų veiksmams pasienyje. Kartu su gynybos ministru, vidaus reikalų ministru ir kartu su visa vyriausybe tokį sprendimą priimsime kitos savaitės pradžioje“, – sakė D. Tuskas.

Mini kamera tik 9,99€! 1080P, naktinis filmavimas, judesio daviklis, WiFi, APP ir kiti privalumai
3733 5

Fantastiškos kainos kamera

Greitas ir saugus pristatymas į Lietuvą

Nuostabaus funkcionalumo

Išsamiau

Be to, policijos pajėgos aktyviau bus pasitelkiamos tose vietovėse, kur bandoma prasiveržti masiškai. D. Tuskas pabrėžė, kad nėra jokių abejonių, jog migrantų agresija nėra atsitiktinė ir ji didėja. Tai hibridinio karo metodai, kuriais siekiama destabilizuoti Lenkiją ir Europą, sakė jis.

Kariuomenė – labiausiai atstovaujamas junginys: 5 500 karių. Vakar ginkluotųjų pajėgų rūšių generalinio vado sprendimu buvo išsiųsti kiti būriai iš labiausiai patyrusių dalinių, labiausiai patyrusių 6-osios oro desanto brigados, 25-osios oro kavalerijos brigados komandosų, pasitelktos papildomos pajėgos", – sakė Kosiniakas-Kamyšas.

 

Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas, gynybos ministras Vladislavas Kosiniakas-Kamyšas ir vidaus reikalų ministras ir Tomašas Semoniakas atvyko į pasienį po incidento, kurio metu buvo sužeistas Lenkijos karys.

200 metrų buferinė zona galiojo 2021-2022 m. Ji buvo nustatyta atsižvelgiant į migracijos padarinius pasienyje. Pašaliniams asmenims į ją buvo pateikti draudžiama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(99)
(5)
(94)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()