„Priimame sprendimus“ – ukrainietiški BEKai su raketomis – „poilsį pajūryje rusams teks pamiršti.“ (Video)  ()

Praėjusios savaitės technine naujiena tapo pirmoji demonstratyvi ukrainietiško beekipažio katerio (BEK) su raketiniu įrenginiu ataka prieš rusų pozicijas Kirnburno nerijoje.


Stopkadras
Stopkadras
© BeyondTheFogs/74

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

﹤⋯﹥

Šios atakos rezultatas nežinomas, ir labiau primena mokomuosius šaudymus, nes pati nerija puikiausiai gali būti apšaudoma ir iš UGP kontroliuojamo Juodosios jūros kranto. Visgi internete pasirodžiusio vaizdo klipo su BEK vaidmuo, akivaizdu, kitas.


Objektyvi kontrolė priešininko BEK, nesėkmingai pabandžiusio iššauti savadarbiu užtaisu prie Kirnburno nerijos

Kadruose pastebimas akivaizdus priešininko nuosavų beekipažių atakos katerių vystymas.

Kol priešininkas tobulėja, mes „priimame sprendimus“.

BEK įmontuota raketų sistema gali būti nepakankamai tiksli tolimiems smūgiams, ir neaišku, kiek joje užtaisų ir ar bus galima ją užtaisyti iš naujo. Tačiau ji yra, ir revoliucinė ne tik dėl to, kad paleidę užtaisus ir išvengę kontratakos, panašūs dronai gali sugrįžti pas šeimininkus. Ir ne tik dėl to, kad tokie kompleksai gali atakuoti ganėtinai toli plaukiančius stambius civilinius laivus ir juos pažeist.

Net 2 kartus pigiau, nei konkurentai! Iš Vokietijos aukščiausios kokybės žuvų masalo nuplukdymo laivas su GPS (Video)
2154 1

Mažiausia kaina šiais metais

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Su nuotolinio valdymo pulteliu - iki 500 metrų

Integruotas GPS

Nugabena iki 2kg masalo

12000mAh baterija

LED žibintai - pravartu nakties metu

Išsamiau

Ne, pagrindinė BEKo prasmė yra, kad apšaudęs bet kokį žmonių pilną Krymo paplūdimį, Azovo ar Juodosios jūros RF pakrantę, jis mažiausiai mėnesiui nutrauktų kurortinį sezoną. O jeigu per trumpą laiką įvyktų trys tokios atakos, tai apie poilsį pajūryje rusams teks pamiršti. Niekas nerizikuos garantuoti jiems saugumo.

Kadangi šiame kare moralinių apribojimų liko nedaug, o karinį pretekstą pasiteisinti prieš tarptautinės auditorijos pretenzijas visada galima ir greta paplūdimio surasti, tai panašūs dronai — ideali priemonė šantažuoti RF ar keršyti jai.

 

 

Ir šiuo atžvilgiu BEKai su raketiniais įrenginiais — tokia pati nauja RF aktyvumo Juodojoje jūroje sulaikymo priemonė, kaip ir pirmieji BEK kamikadzės, kurios prieš metus padėjo sustabdyti rusiškų laivų aktyvumą vakarinėje ir centrinėje jūros dalyje ir užtikrinti Ukrainai eksportą iš Juodosios jūros uostų.

N. Mitrochin
republic.ru




(4)
(0)
(4)

Komentarai ()