Kas vyksta Nestryhos saloje? Rusai vėl ją šturmavo  ()

Balandžio 28 dieną Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Oleksandras Syrskis pranešė, kad ukrainiečiai užėmė Nestryhos salą, esančią Dnipro deltoje. Čia jie planavo įkurti minosvaidžių poziciją, kuri padėtų geriau kontroliuoti padėtį kairiajame krante.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-05-30 Kas vyksta Nestryhos saloje? Rusai vėl ją šturmavo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečiai Nestryhos saloje iš karto sukėlė nerimą rusams. Jei ukrainiečiai sugebėtų įsitvirtinti Nestryhoje, rusams Dnipre būtų labai sunku. Be to, kairiajame upės krante jie taptų daug pažeidžiamesni.

Bet kaip čia įsitvirtinti, kai vietovė yra gana atvira? Rusai iš karto ėmė šturmuoti salą vandens motociklais. Keli bandymai jiems baigėsi tragiškai, tačiau gegužės 13 dieną pasirodė pranešimų, kad rusai vėl užėmė Nestryhos salą. Tiesa, Ukrainos pajėgos to net nekomentavo. Bet gegužės 16 dieną Dmytro Pletenčiukas, Pietų Ukrainos gynybos pajėgų atstovas, paaiškino, kad naujienų iš Nestryhos salos nėra, nes rusai kelias dienas jos nešturmavo. Taigi, galima suprasti, kad Nestryha išliko ukrainiečių kontrolėje, bet naujienų iš ten trūkumas buvo supainiotas su salos praradimu.

Tačiau gegužės 30 dieną paaiškėjo, kad džiaugtis iš tikrųjų nėra ko. Pletenčiukas atskleidė, kad rusai kaupė pajėgas ir atnaujino Nestryhos salos šturmą. „Tai vyksta pirmiausia dėl to, kad ruošiamasi Taikos viršūnių susitikimui. Ir tai yra tradicinis rusų būdas daryti įtaką geopolitikai“, aiškino Pletenčiukas. Jis atskleidė, kad gegužės 29 dieną rusai vieną kartą šturmavo Nestryhos salą ir šešis kartus puolė ukrainiečių pozicijas Krynkuose kairiajame Dnipro krante. Pletenčiukas neslėpė, kad situacija yra sunki ir rusai į Nestryhą ir Krynkus meta visas turimas pajėgas.

 

Taigi, atrodo, kad dėl Nestryhos salos vis dar kovojama ir ukrainiečiai jos neprarado. Rusai turi pulti salą atvirais vandenimis, tačiau jiems padeda tai, kad jie turi galimybių salą bombarduoti sklendžiančiomis bombomis. Išlaikyti salą bus sunku ir net neaišku, kokie yra ukrainiečių planai kairiajame krante. Pastaruoju metu Ukrainos gynėjai nedemonstruoja pasiryžimo pulti, kad išplėstų savo buvimą šioje teritorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(7)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: