„Prieš buvusias SSRS šalis.“ Ką daro į Lietuvą neįleista „žvaigždė“ (Video)  (2)

Dainos tekste Gazmanovas paskelbė apie naują Rusijos armijos puolimą prieš buvusias SSRS šalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos dainininkas Gazmanovas, be kurio dalyvavimo „patriotinėmis“ progomis neįvyksta nei vienas didelis koncertas, atliko savo naują dainą „Russkij mir“. Atlikėjas dainoje buvusias SSRS šalis pavadino „Tėvynės dalimi“ ir grasino šarvuočių atvykimu, jei jos „įžeis mūsų žmones“, „naikins paminklus ir kapus“.

Socialiniuose tinkluose Kremliaus Z dainininko daina aiškiai interpretuojama kaip grėsmė Rusijos Federacijos kaimyninėms valstybėms, nes pastaruosius kelerius metus buvusios NVS šalyse buvo aktyviai valomi sovietų okupacijos pėdsakai ir išvaromi rusų agentai.

Pirmasis dainos pasirodymas įvyko gegužės 20 d., Gazmanovo koncerte Barnaule, tačiau oficialiuose dainininko kanaluose ji dar nepasirodė.

Pirmoje dainos eilutėje Gazmanovas išvardija Rusijoje gyvenančias tautas, kurias įrašo į „Rusų pasaulį“. Tada jis įvardija kitų tautybių žymius Rusijos imperijos gyventojus („Afrikos Puškinas“, „Bagrationas – kartvelas“, „Aivazovskis – armėnas“), kurie, kaip jis dainuoja, „susivienijo į rusų valstybę“.

Tikėtina, kad pats Gazmanovas gerai nežinojo savo Z dainos žodžių, nes nuolat žvilgčiojo į muzikinį stendą, ant kurio gulėjo popieriaus lapas su tekstu.

Antrąjį posmą dainininkas skyrė SSRS žlugimo temai. Dešimtajame dešimtmetyje nepriklausomomis tapusias šalis jis vadino „Tėvynės dalimi“, „kurios liko už šalies ribų“, o paskui grasino toms, „kurios skriaudžia mūsų žmones“, „naikina paminklus ir kapus“, nes jos išgirs „kaip įeina rusų pasaulis su spindinčiais šarvais“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(114)
(-111)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)