Apsiginti nuo ATACMS nepavyks? Kas vyksta Rusijos aerodromuose (Foto)  ()

Rusai toli nuo Ukrainos ir dar toliau nuo fronto linijų ima statyti neaiškios paskirties konstrukcijas. Egzistuoja dvi versijos, kam jos galėtų būti skirtos.


Rusų Su-34
Rusų Su-34
© Alan Wilson (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Suhkoi_Su-34_Fullback_formation_-_Zhukovsky_2012_(8713743136).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos atakos prieš Rusijos infrastruktūrą privertė rusus išsigąsti net už šimtų kilometrų nuo fronto linijų. Siekdami apsaugoti vertingą techniką nuo dronų ir raketų, rusai stato sustiprintas orlaivių pozicijas net už 300 km nuo sienos. Palydovinės nuotraukos neseniai atskleidė, kad Volgogrado srityje, Marynovkos aerodrome pastatyta net 12 naujų angarų, kuriuose galimai bus dislokuoti lėktuvai Su-34 ir Su-24.

Kam skirti tie blizgantys nauji angarai? Yra dvi versijos. Ukrainos šaltinių teigimu, paskubomis pastatyti angarai skirti užtikrinti Rusijos lėktuvų išlikimą ATACMS raketų ir dronų atakos atveju. 300 km yra labai nedidelis atstumas dabartiniams Ukrainos ginklams, o tas aerodromas ir jame dislokuoti orlaiviai yra gerai žinomi. Be to, Rusija pastaruoju metu neteko labai daug oro gynybos sistemų.

[Vokietija] Iki 100€ pigiau nei Lietuvoje ir stulbinamos galimybės. Išskirtinis roboto dulkių siurblio pasiūlymas (Video, „Liectroux V3S Pro“)
1858 1

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Tam, kad tokia apsauga veiktų, angarai turi būti sutvirtinti, kad skeveldros ir volframo šratai nepradurtų skardos. Jei tie angarai yra sutvirtinti, tokia apsauga net gali padėti, ypač nuo dronų. Rusai anksčiau nuo dronų gynėsi lėktuvus apkraudami padangomis. Tiesioginio ATACMS pataikymo atveju būtų sunku tikėtis, kad tie angarai padėtų. Kita vertus, jei ATACMS pataikytų į visai nepridengtus lėktuvus, tikriausiai visi jie būtų sunaikinti iš karto, o dabar angarai galbūt išsaugotų bent porą esančių toliau nuo sprogimo epicentro.

 

Kita tokių angarų funkcija – pasislėpimas nuo ukrainiečių akių. Ukrainiečiai analizuoja palydovines nuotraukas, kad žinotų, kokius ginklus rusai turi dislokavę skirtingose vietose. Kai aerodrome stovi angaras, neįmanoma pasakyti, ar kas viduje yra. Ukrainiečiai nenori švaistyti resursų tuščių angarų naikinimui, todėl tokie angarai gali tarnauti ir kaip šiokia-tokia apgaulė, sumaišties sukėlimo priemonė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()