Nepaisant visų Kremliaus grasinimų. Karas Ukrainoje perkeltas į naują lygį  (1)

Rusijos pareigūnai baiminasi Vakarų ginklų.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=805208968458850&set=pb.100069092624537.-2207520000

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-07 Nepaisant visų Kremliaus grasinimų. Karas Ukrainoje perkeltas į naują lygį  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas pirmadienį pareiškė, kad JAV gali susidurti su „lemtingomis pasekmėmis“, jei nepaisys Maskvos įspėjimo neleisti Ukrainai naudoti valstijų tiekiamų ginklų atakuoti taikinius Rusijos teritorijoje.

S. Riabkovas kalbėjo apie JAV prezidento Joe Bideno praėjusią savaitę priimtą sprendimą leisti Kyjivui naudoti JAV ginklus, prieš taikinius Rusijoje, jei jie yra atakos prieš Ukrainos Charkivo sritį dalis.

„Norėčiau perspėti Amerikos lyderius dėl klaidingų skaičiavimų, kurie gali turėti mirtinų pasekmių. Dėl nežinomų priežasčių jie neįvertina atsakymo, kurio gali sulaukti, rimtumo“, – Rusijos naujienų agentūrai RIA sakė S. Riabkovas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Mini PC, karinio tvirtumo planšetės, fantastiški ventiliatoriai, „Xiaomi“ maršrutizatoriai, pompos ir belaidžiai siurbliai
3242 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „BMAX B6 Plus“ - mini PC, 12+512GB, Windows 11

2) „FOSSiBOT DT1 Lite“ - karinio tvirtumo planšetė

3) „ILIFE H70 Plus“ - belaidis dulkių siurblys

4) „Xiaomi Router AX3000T“ - WiFi 6 maršrutizatorius

5) „Baseus“ - ventiliatorius, USB, pastatomas ir tvirtinamas prie ekranų

6) 12V, 150PSI pompa

Išsamiau

Rusijos prezidentas davė „labai reikšmingą įspėjimą ir į tai reikia žiūrėti rimtai“. 

Jis turėjo omenyje Vladimiro Putino pareiškimą, kuris praėjusią savaitę perspėjo NATO nares, kad jos žaidžia su ugnimi ir rizikuoja platesniu pasauliniu konfliktu.

Rusijos požiūris prieštarauja bet kokiai logikai. Nepaisant to, kad Ukraina turi teisę ginti savo teritoriją nuo atakų, keliančių grėsmę jos vientisumui, Rusija taiko dvigubų standartų politiką. Tiksliau sakant, Rusijos kariuomenė neturi jokių apribojimų smogti Ukrainos teritorijai Irane pagamintais bepiločiais orlaiviais ar Šiaurės Korėjos raketomis. Svarbu pažymėti, kad Irano ekspertai buvo konflikto zonose, kad teiktų techninę pagalbą Rusijos pajėgoms pirmaisiais „Shahed“ bepiločių orlaivių naudojimo mėnesiais.

 

V. Putinas sakė, kad Vakarai tiesiogiai įsitrauktų į konfliktą Ukrainoje, jei jų ginklai būtų panaudoti Rusijos žemėje.

Savaitgalį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis padėkojo Vašingtonui už leidimą Charkivo srityje panaudoti JAV raketų sistemas HIMARS, tačiau pareiškė, kad to nepakanka atremti Rusijos atakoms.

 

Tačiau Baltieji rūmai išlieka itin atsargūs ir nenori, kad būtų priimtas sprendimas panaudoti amerikietiškus ginklus Rusijos teritorijoje konfliktui eskaluoti.

„Prezidentas pasakė, kad nenori būti atsakingas už Trečiojo pasaulinio karo pradžią. Mes nenorime konflikto su Rusija ir kitomis branduolinėmis valstybėmis“, – interviu amerikiečių televizijai ABC sakė Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos strateginės komunikacijos koordinatorius Johnas Kirby.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(24)
(-19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)