Prasidėjo hibridinis puolimas. Yra aukų. Didžiuliai susirėmimai pasienyje su Baltarusija  ()

Lenkija grąžins buferinę zoną pasienyje su Baltarusija.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© FRANCE 24 English (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=T5nbJX3933Q&ab_channel=FRANCE24English

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prasidėjo hibridinis puolimas. Yra aukų. Didžiuliai susirėmimai pasienyje su Baltarusija.

Nuo birželio 4 dienos Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje bus atkurta 200 metrų buferinė zona. Tai pareiškė Lenkijos gynybos ministras Wladyslawas Kosiniakas-Kamyszas, praneša „Polskie Radio“.

Vyriausybė sprendimą atkurti buferinę zoną aiškina būtinybe „užtikrinti geresnę sienos apsaugą ir padidinti ją saugančių pareigūnų saugumą“.

[Vokietija+REKORDINĖ KAINA] Fantastiškas dronas, kokio jau seniai ieškojote - dvi kameros su 6K, 56 min. vienu įkrovimu ir APP (Video, „LSRC LS-38“)
6487 14

Labai gera kaina ir savybės

Greitas ir saugus pristatymas į Lietuvą

Ribotas kiekis

Išsamiau

Pakeitimai palies Hainuvkos ir Balstogės regionus (Palenkės vaivadiją), iš viso 27 gyvenvietes. Nuo birželio 4 dienos taip pat įsigalios laikinas draudimas tris mėnesius būti pasienio zonoje.

Anksčiau tapo žinoma, kad Lenkijos valdžia planuoja modernizuoti tvorą pasienyje su Baltarusija kovai su migrantais. Šiems tikslams jie ketina išleisti 1,5 milijardo zlotų, o tai yra daugiau nei 370 mln. JAV dolerių.

 

Lenkijos pasienio tarnyba fiksuoja, kad padaugėjo migrantų iš Baltarusijos bandymų nelegaliai kirsti sieną. Gegužės 31 d. Palenkės sienos apsaugos pareigūnai pranešė, kad per dvi dienas užregistruota daugiau nei 300 tokių bandymų. Du lenkų kariai buvo sužeisti per susirėmimą su sienos pažeidėjais.

Nelegalios migracijos krizės pradžioje pasienyje 2021–2022 metais Lenkija jau kūrė buferinę zoną. Kartu buvo įvestas laikinas draudimas būti pasienio zonoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(282)
(16)
(266)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()