[ŽT] Ukrainiečiai parodė, kuo nuo dronų ginamas šalies dangus (Video)  ()

Rusija nuolat Ukrainą atakuoja savižudžiais dronais „Shahed“. Jie yra per maži ir jų per daug, kad Ukraina galėtų švaistyti raketas, todėl juos stengiamasi numušti senamadiškai – kulkosvaidžiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dronus Ukrainoje medžioja mobilios oro gynybos grupės. Pikapais jie stengiasi greitai atsirasti drono kelyje ir apšaudyti jį kulkosvaidžiais ir automatiniais šautuvais. Tokiose misijose greitis yra svarbiausia.

Štai kokius išradimus kuria ukrainiečiai – mobilią oro gynybos kario poziciją sudaro pikapas, iš plieninių sijų suvirintas bokštelis, biuro kėdė ir „M2 Browning“ kulkosvaidis:

Taip pat atkreipkite dėmesį ir į optiką, kuri padeda ieškoti drono. Šalia visada dirba dar keli kariai su automatiniais šautuvais ir prožektoriais. „Shahed“ yra gana mažas taikinys ir į jį dažniausiai reikia pataikyti iš gana didelio atstumo. Taigi, geriausia taktika yra tiesiog pripildyti dangaus plotą kulkomis, kad dronas neturėtų šansų praskristi pro tokį debesį. Ir tai veikia – mobiliosios oro gynybos grupės numuša daug „Shahed“ dronų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(28)
(0)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: