„Iki birželio pabaigos neteks 500 000 karių.“ Admirolas skelbia 3 karus Ukrainoje  ()

Pasak admirolo, Maskva nesiekia platesnio ir tiesioginio konflikto su NATO.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=806054808374266&set=pcb.806054828374264

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-07 „Iki birželio pabaigos neteks 500 000 karių.“ Admirolas skelbia 3 karus Ukrainoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK ginkluotųjų pajėgų vadas admirolas Tony Radakinas išreiškė „didžiulį pasitikėjimą“ Ukrainos pergale Rusijos pradėtame kare ir pareiškė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nenori tiesioginio konflikto su NATO ar branduolinio karo.

Nepaisant kai kurių panašumų tarp sąjungininkų veiksmų prieš nacistinę Vokietiją Antrojo pasaulinio karo metais ir Ukrainos partnerių paramos kare su Rusija, Radakinas netiki, jog Trečiasis pasaulinis karas yra neišvengiamas. Tačiau jis pažymi, kad pasaulinė padėtis tapo „kažkuo pavojingesnė“.

„Tai yra ekonomikų karas. Tai logistikos karas. Tai pramoninės gamybos karas. Tai politinės valios karas. Visa tai yra dėl paprasto taikos atkūrimo Ukrainos žmonėms“, – sakė Radakinas interviu JK televizijai „SkyNews“, minint 80-ąsias sąjungininkų išsilaipinimo Normandijoje metines.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Mini PC, karinio tvirtumo planšetės, fantastiški ventiliatoriai, „Xiaomi“ maršrutizatoriai, pompos ir belaidžiai siurbliai
3268 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „BMAX B6 Plus“ - mini PC, 12+512GB, Windows 11

2) „FOSSiBOT DT1 Lite“ - karinio tvirtumo planšetė

3) „ILIFE H70 Plus“ - belaidis dulkių siurblys

4) „Xiaomi Router AX3000T“ - WiFi 6 maršrutizatorius

5) „Baseus“ - ventiliatorius, USB, pastatomas ir tvirtinamas prie ekranų

6) 12V, 150PSI pompa

Išsamiau

„Rusija daro taktinę pažangą sausumoje. Tačiau... jei grįšime į 2022-ųjų kovą, Rusija užėmė apie 17 % Ukrainos teritorijos. Šiandien ji kontroliuoja 11 %. Taigi, Rusijai vis dar trūksta“, – sakė Radakinas.

Paklaustas, ar yra įsitikinęs, kad Ukraina laimės, admirolas atsakė: „Esu nepaprastai įsitikinęs“.

Jo nuomone, Vakarų partneriai ir toliau turėtų remti Kyjivą.

„Iki birželio pabaigos Rusija neteks 500 000 žmonių – žuvusių ir sužeistų. Jau turime 800 dienų karo, kuris, Putino prognozėmis, turėjo trukti tris dienas. Ukrainai sunku, bet turime tęsti savo paramą“, – sakė admirolas.

 

Kartu Radakinas, kuris, anot „SkyNews“, garsėja optimistinėmis pažiūromis, išreiškė įsitikinimą, kad Maskva nesiekia platesnio ir tiesioginio konflikto su NATO.

„Putinas nenori karo su NATO. Putinas nenori branduolinio karo. O mes turime didžiulį pranašumą dėl NATO stiprybės“, – sakė jis ir pridūrė, kad reikia vengti neatsakingų pareiškimų, jog žmonija yra ant pasaulinio karo slenksčio.

„Pasaulis tapo šiek tiek pavojingesnis. Tačiau mus turėtų nuraminti visos priemonės, kurių ėmėmės“, – pridūrė Radakinas, kurio interviu buvo įrašytas prieš oficialius JAV ir kitų Ukrainos partnerių pareiškimus dėl leidimo panaudoti Vakarų ginklus smogti į taikinius Rusijoje.

 

Admirolas taip pat mano, kad Rusija ir Kinija neturi pakankamai karinių „gebėjimų“ atremti tokią didžiulę raketų ir bepiločių orlaivių ataką, kokią balandžio 13 dieną Iranas surengė prieš Izraelį, kuri buvo neutralizuota padedant JAV ir jų sąjungininkams.

„Manau, kad Amerikos lyderystė ir gebėjimai, kuriuos turime kartu su savo sąjungininkais, yra pranašesni už mūsų potencialių priešų lygį“, – apibendrino Radakinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(2)
(31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: