Geras priminimas, kokie manevringi yra dronai – rusiška dronų apsauga neveikia (Video)  ()

Ukrainietiškas prieštankinis dronas yra daugiau nei 300 kartų pigesnis nei „Javelin“ raketa. Ukrainiečiai turi daug dronų ir būtent dėl to rusiškos nuo dronų saugančios tvoros ir tinklai neveikia.



© Ekrano nuotrauka

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis neslepia – vienu metu, kai Ukrainos gynėjams labai trūko artilerijos sviedinių, būtent mažieji dronai padėjo išlikti. Maži, iš pigių komercinių komponentų gaminami dronai daužo rusų karius ir techniką. Tik jie padėjo Ukrainos gynėjams išlaikyti fronto linijas, kai rusai turėjo nepalyginamai daugiau ginklų ir amunicijos.

Rusai nuo dronų ginasi tinklais ir grotomis. Jie mano, kad dronas sprogs toliau nuo šarvų ir mašina liks nepažeista. Kartais taip ir būna. Bet negalima pamiršti to, kad ukrainiečiai turi daug dronų ir jie yra pigūs. Vienas dronas gali sunaikinti tinklą, o kitas per atvertą skylę pasieks šarvuotį. Tos grotos dar apsunkina pačių rusų evakuaciją.

[Vokietija] Beprotiškas pasiūlymas! Tik 28€ už akumuliatorinį pjūklą su 2 baterijomis. Ribotas kiekis
3444 2

Ypatingai žema kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Su dviem baterijomis ir įkrovikliu

Ribotas kiekis

Išsamiau

Galima ir kitaip. Štai ukrainiečių pasieniečiai netoli Bachmuto keliais smūgiais sustabdė rusų tanką (matyti, kad trūko jo vikšras). Jo įgula tuomet pabėgo, palikusi atvirus liukus. Tokia apsauga nuo dronų neveikia:

 

Kita vertus, įgula bent jau išgyveno, jei nebuvo sunaikinta kitų dronų. Tankas, beje, buvo T-90M, kurį rusai laikė geriausiu pasaulyje. Pastaruoju metu Rusija netenka labai daug jų. Apytiksliai skaičiuojama, kad vienas T-90M kainuoja apie 4,5 milijonus dolerių. Priešdroninė tvora, tikriausiai nieko nekainuoja, nes yra pagaminta iš atliekų, o ukrainiečių dronas su RPG galvute  – apie 550 dolerių.

Beje, atkreipkite dėmesį į tą rusišką apsaugą. Kiek ten tvorų, tinklelių, kamufliažo, dinaminės apsaugos blokų. O dronas tiesiog lėtai ir ramiai skrenda per atvirą liuką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()