„Perėjo per Baltarusijos pelkes.“ Generalinis štabas tai žino ir yra tam pasiruošęs  ()

„Mes nežinome, kas yra Putino galvoje.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-06 „Perėjo per Baltarusijos pelkes.“ Generalinis štabas tai žino ir yra tam pasiruošęs  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos puolimas Charkivo srityje akivaizdžiai vyko ne pagal planą. Okupantai bandė pasiekti reikšmingų sėkmių fronte, tačiau vietoj to sekė nesėkmių ir pralaimėjimų virtinė, kuri privertė suabejoti Rusijos vadovybės strategija ir taktika.

Ko tikėjosi rusai, kai pradėjo šią operaciją? Charter97.org svetainė apie tai kalbėjosi su Ukrainos politiku, buvusiu Aukščiausiosios Rados deputatu Borislavu Bereza:

– Pirma, viskas vyko pagal planą, bet aiškiai ne Putino. Tai jau tradicija – „Kyjivas per tris dienas“, „Bachmutas per dieną“, „Ukraina per savaitę“ – visi rusų planai yra skirti tam tikram trumpalaikiam požiūriui ir sėkmei. Tradiciškai jie gauna į snukį. Oficialiai žinoma, kad Rusija Volčanske per labai trumpą laiką prarado daugiausiai gyvos jėgos ir įrangos, palyginti su kitomis operacijomis.

Be to, būkime atviri, mes nežinome, kas yra Putino galvoje, kuris iš tikrųjų dabar su savo armija bando pulti Ukrainą iš skirtingų pusių. Šiandien tam tikra prasme matome operacijos „Bagration“ atkūrimą, ja maršalas Žukovas sėkmingai įvykdė prieš vokiečius Antrojo pasaulinio karo metais.

Tačiau čia situacija yra visiškai priešinga: Rusijos operacija iki šiol mūšio lauke susidūrė su visiškomis nesėkmėmis ir pralaimėjimais. Rusai bando kartoti tuos pačius manevrus, kad nukreiptų dėmesį ir kad galėtų suduotų vieną pagrindinį smūgį, bet kurioje vietoje? Akivaizdu, kad dabar niekas nežino. Tikiuosi, kad tik Ukrainos generalinis štabas žino ir yra tam pasiruošęs.

 

Tai, ką dabar matome, yra operacijos „Bagration“ pakartojimas, kai vokiečiai tikėjosi, kad Žukovas puls per Rumuniją, per Vengriją ar kur nors kitur. Bet jis perėjo per Baltarusijos pelkes, ir tai tapo sėkmingiausia operacija, leidusia žlugti nacių frontui.

Dabar matome kažką panašaus. Kitas dalykas – Putinas, skirtingai nei Žukovas, šiandien turi žymiai daugiau problemų. Ir jei Žukovas bandė išvalyti šalies, SSRS, teritoriją nuo įsibrovėlių, tai Putinas, priešingai, virto okupantu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(123)
(4)
(119)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: