Ukraina gali smogti Kinijai. „Jie persigalvos iš karto“ (Video)  ()

„Tai yra gyvenimo dėsnis“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vitalijus Portnikovas paaiškino, kodėl Ukrainai pats laikas pradėti „draugauti“ su Taivanu: „Jau keletą metų iš eilės sakau, kad Ukrainai reikia plėtoti santykius su Taivanu, nes jei mes plėtosime santykius su Taivanu, jei įsteigsime pas save Taipėjaus komisijos atstovybę, jeigu ten siųsime parlamentines delegacijas, tai bent jau sukelsime Kinijos susidomėjimą“.

Vitalijaus Portnikovo nuomonę apie tai, kaip galima paveikti Kinijos poziciją dėl karo Ukrainoje, galima rasti vaizdo įraše „YouTube“ kanale.

Genialus planas. Publicistas išsakė veiksmingą būdą paveikti KLR poziciją: „Kinija užduos klausimą: „Ką mes galime padaryti, pavyzdžiui, kad jūsų delegacija nedalyvautų Taivano prezidento inauguracijoje?“ Ir mes galime pasakyti: „Žinote, mūsų parlamento pirmininkas nevažiuos į šią inauguraciją, važiuos vicepirmininkas, bet tada mes norėtume pamatyti jūsų užsienio reikalų viceministrą viršūnių susitikime Šveicarijoje.“ Tada vietoj Kinijos vizijos baigti karą dabar Ukrainos vadovybė gali turėti Kinijos sutikimą dalyvauti šiame susitikime. Nes jei politikoje nieko negali pasiūlyti mainais, tada, kaip taisyklė, į tave šluostosi kojas. Tai yra gyvenimo dėsnis.“

Tada Vitalijus Portnikovas pažymėjo svarbius pokyčius Ukrainos užsienio politikoje: „Dabar, manau, tokia išvada bus padaryta, nes dar prieš kelias savaites pagrindinis Ukrainos užsienio politikos tikslas (aš nejuokauju) buvo nesupykdyti Kinijos, nes iki maždaug 2021 m. pagrindinis tikslas taip pat buvo nesupykdyti Rusijos, bet dabar Zelenskis mato, prie ko veda neišsipildę lūkesčiai. Jis gana griežtai kalba apie Kiniją, sako, kad Kinija trikdo Taikos viršūnių susitikimą. Visa tai tiesa, ir tai leidžia Ukrainos vadovybei žvelgti į ateitį realistiškiau.“

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(8)
(66)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: